Mandag til onsdag i påskeferien blir det full aktivitet hos Elverum Rideklubb, når de arrangerer tredagers rideleir.

- Den er for alle som har lyst, både de som har mye erfaring med hest og de som ikke har noe særlig erfaring fra før, opplyser leder Martin Aske Jacobsen.

De har ikke satt noen absolutt aldersgrense for deltakerne, men det er stort sett barn fra førsteklasse på barneskolen og oppover som er med.

STOR INTERESSE

Rideklubben har tidligere arrangert leir i både vinterferien og høstferien, og har planer om å arrangere to leirer i løpet av sommerferien.

- Foreløpig har vi plass til alle som har lyst til leiren nå i påsken, og det pleier å være rundt 10 til 15 deltakere på leirene, forteller Aske Jacobsen.

Han sier at det både har vært, og er, stor interesse for rideleir i Elverum.

POPULÆRT BLANT FORELDRE PÅ JOBB

- Dette er en fin måte for oss i klubben til å få kontakt med nye familier som kanskje vil være i rideskolen, og som er interesserte i hest. Og siden leiren er i begynnelsen av påskeferien så er det populært blant foreldre som skal jobbe disse dagene, sier lederen av rideklubben.

Han mener det er en fin måte for foreldre til å ta med barna på noe de har lyst til, i stedet for å la de bli hjemme mens de selv er på jobb.

RIKT PROGRAM

- Programmet for dagene består av forskjellige aktiviteter med hest. Riding for alle deltakerne, stell av hest, barna får bli med på fôring og andre aktiviteter i stallen. I tillegg blir det tid til lek og annen sosial moro, forteller Aske Jacobsen.

Det er 4 til 5 rideskoleinstruktører og andre som jobber i stallen som arrangerer rideleiren, og de ser fram til en hyggelig og aktiv start på påskeuka.