I seks måneder har altså elverumfirmaet jobbet med å få på plass nye lokaler. De er ikke langt unna de gamle lokalene, og flyttingen har gått bra.

- Jeg må takke så mye til Tormod Steen og Steen Eiendom som har satt opp bygget her, og de har gjort så jeg fikk realisere drømmene mine, sier Øyvind Braaten, daglig leder ved AutoClean Elverum.

Han forteller om kunder som ikke helt har funnet igjen bedriften etter at de flyttet.

- Arbeidsdagene har vært lange under flytteperioden. Her har det gått i ett kjør i hele desember, hvor vi tok litt vann over hodet. Vi hadde planlagt å flytte 1. desember, men det ble utsatt en måned. Så vi tok på oss litt mye arbeid i desember, da vi hadde dimensjonert arbeidsmengden etter det vi kunne få i nybygget, sier Øyvind Braaten og legger til:

- Sjølve flyttinga har gått ganske greit, da vi først begynte. Men vi merker at noen av kundene våre kommer innom her, men kjører igjen. De finner oss ikke igjen. Men nå er det bare åtte meter fra de gamle lokalene til de nye, så hvis du kjører inn samme innkjøring som før, og titter litt til høyre. Da finner du oss, smiler Øyvind Braaten.

Tegnet bygget sjøl

Øyvind Braaten har tegnet verkstedlokalet de nå har flyttet inn i sjøl. Etter å ha vært innlosjert i snart en uke i de nye lokalene, så har han allerede nå fult en A4-side med utbedringpotensiale.

- Jeg er utdannet kontorist og er en ihuga bilvasker. Men jeg har faktisk tegnet og målt, satt sammen og utforma bygget her sjøl. Det har gått med en «bråta» timer som jeg ikke har telling på for å tegne bygget ferdig. Jeg har vært land og strand rundt i Norge for å hente inspirasjon fra andre verkstedlokaler. Og her er resultatet, sier Øyvind Braaten.

Bygget er på 554 kvadratmeter og rommer både verksted, spiserom, garderobe med dusj, teknisk rom, kontorlandskap og kundemottak/butikk. Alt dette er altså¨tenkt på når Braaten skulle tegne det nye AutoClean Elverum.

- Vi har satset mer på kundemottak og ikke minst førsteinntrykket til kunden, at det skal være bra. Også har vi fått en flott butikk for bilpleie-produkter hvor de som ønsker å pusle litt med bilen sin sjøl, kan få muligheten til det, sier Øyvind Braaten.

Tenker miljø og de ansattes helse

Det å drive med bilpleie og bruke masse kjemikalier er ikke helt ufarlig, hverken for miljøet eller de som skal håndtere dette. Derfor har Braaten og hans team gått bort fra mye av det forurensende og giftige, til «grønne» produkter.

- Mest av alt har helsen til de som jobber her, jeg vil gjerne at de som jobber her skal jobbe her i lang tid. Jeg har en arbeidsstokk som er veldig flinke og har god kompetanse. De vil jeg ikke miste med det første, sier Øyvind Braaten og legger til:

- Det nye steamer-anlegget i det nye bygget er helt annerledes enn det vi hadde i de gamle lokalene. Der var det et diesel-anlegg, mens her har vi et anlegg som henter varmtvann fra fjernvarmeanlegget. Det gjør at vi ikke bruker noe energi på å varme opp vannet. Da sparer vi miljøet, sier Øyvind Braaten.

Han kan også fortelle at de har gått bort fra petrokjemiske kjemikalier og bruker nå mikro-emulgatorer og vannbaserte produkter for å imøtekomme de helsekravene som ligger til grunn i bransjen.

Har fått utvidet kapasitet

Måten som Braaten har designet bygget gjør at de kan jobbe mer sømløst og effektivt. Før måtte biler kjøres inn, varmes for så og jobbes med. Nå har han mulighet til å kjøre inn to biler til tining, for så og jobbe med to, eller en av bilene samtidig som de kan kjøre ut og inn en annen bil til klargjøring.

I tillegg er de eneste rutesifter i Elverum som tilbyr skift av frontrute på dagen.

- Bestiller du ny frontrute hos oss før klokka 09.00, så kan vi montere den klokka 14.00 senere på dagen, sier Øyvind Braaten.

Det får han til med et godt samarbeide med Bekkevoll varetaxi opplyser han.

Når det gjelder kapasiteten i de nye lokalene, så er den klart større enn i de gamle.

- Akkurat hvor stor kapasiteten faktisk er, er litt vanskelig å måle. Men vi har tenkt at ting går mer sømløst nå, vi har tenkt at biler kan stå lenger uten at de står i vegen for andre. Vi har plass til flere biler og vi kommer til å prosjektere flere arbeidsstillinger slik at vi kan ta på oss flere oppdrag. Så alt i alt tror jeg vi ligger på en dobling i kapasiteten. Men det stopper ikke det, det er nå det hele starter, avslutter Øyvind Braaten.