1. omgang ble en kjempeomgang for Elverum. De holdt tritt med storlaget fra Frankrike ganske lenge, men måtte gi slipp halvveis ut i omgangen og Montpellier fikk en luke på fire mål. Denne holdt de inn til pause, og Elverum måtte virkelig bite tenna sammen for å holde følge.

2. omgang startet i et forrykende tempo av hjemmelaget, og de rykket stadig lenger og lenger fra Elverum. Etter halvspilt 2. omgang ledet Montpellier med sju mål og kampen var så og si avgjort.

Man kunne lett se at elverumspillerne var ganske slitne, og timeoutene ble brukt til å hvile spillerne, spesielt fikk Petter Øverby virkelig kjenne mjølkesyra etter å ha vært alene på streken så og si hele kampen.

Petter har fortalt til iElverum at han var dødssliten allerede i starten av 2. omgang, men at han beit tennene sammen for å kjempe videre.

Hard kamp

Med Aleksander Børresen fortsatt ute med skade, og Kristian Bliznac utilgjengelig for spill i Champions League, så måtte altså Petter Øverby spille store deler av kampen i forsvar og angrep. Han fikk assistanse av Torbjørn Eide som steppet inn for å la Øverby få hvile.

Men det ble en tøff kamp for Elverum, som virkelig beit fra seg. De viste de rykende ferske verdensmesterne i Montpellier at Elverum har noe å gjøre i Champions League.

Målet om å få fler poeng denne sesongen enn forrige ble innfridd, og nå går tankene tilbake til serien og sluttspillet i hjemlig serie.

Josef Pujol fikk virkelig vist seg frem søndag kveld, han satte åtte av ni sjanser mellom stengene og ble toppscorer for Elverum, da de tapte 31-24 mot Montpellier.

- Det gikk vel ikke helt som vi hadde håpet. Men når vi ser på hvilket lag vi møter, må vi si oss fornøyde. Det er en enorm utfordring å spille mot Montpellier, men jeg synes vi gjør en god kamp, sier Josef Pujol.

- Kunne ha vunnet med mer

Lagets kaptein, Morten Nergaard, er klar på at Elverum har spilt en meget god kamp mot Europas beste klubblag.

- Jeg synes vi gjør en relativt god kamp mot et av Europas beste klubblag. Vi taper med sju mål og vi kunne vært nærmere, men de kunne også ha vunnet med flere mål. Jeg synes dette må være en godkjent innsats av oss, sier Morten Nergaard.

Trener Michael Apelgren er helt enig med kapteinen.

- Jeg er ikke misfornøyd med kveldens kamp. Jeg er ganske stolt over Elverum Håndball Herrer og vår prestasjon i årets Champions League-sesong. Jeg synes denne kampen oppsummerer hele vårt spill i Champions League. Vi spiller i kjempeflotte kulisser og bare det at vi slo Montpellier hjemme i høst, og få møte de nå i Frankrike er bare helt fantastisk, sier Michael Apelgren.

Metalurg var Elverums akilleshæl

Den svenske treneren er over seg av positivitet rundt denne sesongen i Champions League. Målet om å få flere poeng enn fjorårssesongen ble innfridd, noe Apelgren er stolt over.

- I fjor tok vi mange poeng mot slutten av sesongen i Champions League. Men i år plukket vi poeng gjennom hele gruppespillet, noe jeg synes er sterkere enn i fjor. Dette er klart noe vi ønsker å være med på neste sesong også, sier Michael Apelgren.

Han kommer med masse god-ord og ikke minst skryter spillerne for deres innsats denne sesongen.

- Vi er kjempestolte over det vi har prestert i Champions League i år. Det eneste som sitter som en «spiker» i oss, er at vi ikke klarte å ta poeng fra Metalurg. Vi har prestert på et godt nivå gjennom hele turneringen, og når vi ser tilbake så er vi stolte over at vi har slått et lag som Montpellier hjemme i Terningen Arena, vi slo Tatran Presov i Slovakia og vi slo Chekhovskie Medvedi i Russland. Så alt i alt er vi veldig fornøyde med årets Champions League-spill, avslutter Michael Apelgren.

Seriefinale

Neste kamp ut for Elverum Håndball Herrer er hjemme i Terningen Arena søndag, hvor de får besøk av Bækkelaget. Slaget om seriegullet står nå i Terningen og gullkampen kan bli avgjort om Elverum skulle vinne.

- Da har vi i alle fall et veldig godt forsprang og en godt utgangspunkt for å ta gullet, sier Morten Nergaard, og vil ikke forutsi hverken det ene eller det andre.

- Vi har fortsatt flere kampen igjen, men vinner vi mot Bækkelaget på søndag er mye gjort, avslutter kapteinen.

Fakta

 EHF Champions League, runde 10.

  • Montpellier - Elverum 31-24 (16-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Dridrik Linderud, Torbjørn Eide, Petter Øverby (3), Tamas Ivancsik (3), Nikolaj Mehl, André Lindboe (4), Erik Toft, Jonas Burud (1), Håkon Ekren (2), Tine Poklar (3), Josef Pujol (8)
  • Tilskuere: 3.000