• KLAR: På konserten skal Olav Hagen fortelle om bestefarens liv og interesserer som engasjert hernesing.

– Bæssfar var veldig glad i bygda si, og hadde mange gode egenskaper som kunstner og pådriver for prosjekter i Hernes, forteller Olav Hagen, som lørdag tar med seg trombonen sin til Hernes kirke.

Med seg på konserten har han Harald Juliussen på bass, Karin Kittelsen på vokal, James W. Dickenson på piano, Henry Slaatten på trommer og Hernes Korforening, under ledelse av dirigent Marianne Olasdatter Strand.

Komponist, dikter og kunstmaler

– Dette er noe vi har tenkt på lenge. Min gode venn Harald, som er bassist og en kjent musiker i distriktet, har vært med som pådriver. Vi har lekt litt med ideen om å lage en konsert som tar for seg bæssfar sitt liv, hans musikk og kunst, sier Hagen.  

Mange kjenner bestefaren, Olaf Hagen, som komponist, dikter og kunstmaler. Han har blant annet laget veggmalerier, altertavler og faner, som fremdeles lever rundt om i Elverum og bygdene rundt.

– Bæssfar skrev også tekst og musikk til «Hernessangen», som blir en del av programmet på konserten, sier Hagen.  

Han håper å kunne by på et fint og variert program i Hernes kirke førstkommende lørdag.

Musikkinteressen startet i Hernes

– Min egen musikalske interesse kom da jeg som åtteåring startet i Hernes skolekorps. Der møtte jeg min mentor Bjørn Borgen, som introduserte oss for jazzmusikk, som jeg har hatt glede av gjennom hele livet. Dette vil nok «Bæssfar og je'-konserten» preges av, forteller han.   

Kvartetten bak konserten har hatt et par øvinger i kirka siden ideen om konserten kom opp i vår, og Hagen sier de føler seg klare. 

– Så jeg håper mange vil ta turen til Hernes for å høre på oss, smiler han. 

Det er plass til 250 personer i Hernes kirke, og billetter kan kjøpes i døra.