Torsdag 16. februar er det oppstart for den nye klubben, H.S.K ballklubb, som består av barn fra 1. til 7. klasse fra Hernes, Sørskogbygda og Kirkeby skolekretser.

Planen til moderklubbene, Sørskogbygda og Hernes, er at man skal få en ny tilhørighet. Før har lagene het Hernes/Sørskogbygda og Sørskogbygda/Hernes. Men nå er det endringer på gang.

-  Vi har tenkt på dette en stund, og har hatt et godt samarbeide over en del år nå hvor vi har samarbeidet om barnefotballen. Det har fungert bra, men vi ville styrke tilhørigheten og skape en egen identitet for barna. Derfor har vi nå etablert en ny klubb som heter H.S.K ballklubb, sier Morten Fredrikson, trener for jenter 10 år og styremedlem i Hernes IL og i samarbeidsstyret mellom klubbene.

Ny logo og draktsett

For at de skulle markere skikkelig at de har fått en ny identitet, så må laget både få egen logo og ikke minst draktsett, som er blitt inspirert av Barcelona men med fargene til moderklubbene.

- Vi har utviklet en ny logo for denne ballklubben, og også fått et nytt draktsett. Der har vi blitt litt inspirert av Barcelona og har annenhver loddrette stripe blå og rød. Denne drakta skal presenteres på en klubbkveld på Sørskogbygda Samfunnshus torsdag 16. februar. Der vil vi også informere de foresatte og andre som skulle være interesserte i fotballen i østre Elverum, sier Morten Fredrikson.

Han håper nå at dette skal skape en egen identitet for barna og at også barna fra Nordskogbygda skal føle tilhørighet til klubben.

- Med at vi nå får et nytt klubbnavn, som inneholder alle de tre skolekretsene så håper vi også nå at barn som kommer fra Kirkeby skolekrets også skal føle en tilhørighet til klubben, sier Fredrikson.

140 aktive barn

Det er i dag rundt 140 aktive barn med i den nye klubben, og med det nye klubbnavnet håper Fredrikson og de andre i moderklubbene at interessen skal øke.

- Det at man nå fjerner seg litt fra det skillet ved Trysilvegen og at man enes om noe som er felles og nytt kan kanskje bidra til at flere blir med i barnefotballen, sier Morten Fredrikson og legger til:

- Spør man de erkebygdingene i hver av bygdene, så skulle de nok sett at navnet på klubben var deres bygd, men jeg har stor tro på dette samarbeidet og håper vi kan få det til slik vi har tenkt, forteller Fredrikson.

De ser for seg at dette kan bli en permanent løsning og at dette alternativet var det beste.

- Skulle vi etablert et nytt idrettslag hadde det vært mye jobb rundt dette, og derfor etablerte vi bare en ny klubb. Vi har tegnet en treårig avtale om samarbeidet rundt barnefotballen i østre Elverum og vi har i dag et godt samarbeid, sier Fredrikson.

Ingen samtaler om seniorfotballen

Akkurat nå er det ingen planer om å overføre samme løsningen til seniorfotballen i bygdene.

- Men kanskje dette prosjektet kan bane veg for nettopp det, sier Morten Fredrikson.

Klubbportalen fra Oslo vil være tilstede på møtet torsdag ettermiddag, og vil ha med seg draktsett slik at barna kan prøve de.

Moderklubbene har egne hjemmesider på internett, men det vil ikke den nye klubben ha.

- Vi ser ikke behovet for en egen hjemmeside, men vi har laget en egen Facebookside for klubben. Der vil det bli publisert nyheter og informasjon både for de som er i klubben og andre interesserte, avslutter Morten Fredriksen.