• FARGERIKE DRAKTER: De nye draktene (t.v) har blått fra Hernes og rødt fra Sørskogbygda i seg.

Samarbeidet utspringer seg fra noen år tilbake, og tanken var å skape en felles identitet mellom klubbene, lagene og ikke minst bygdene.

- Grunnen til at vi samarbeider er at både Hernes og Sørskogbygda trenger en felles satsing for å få til lag på forskjellige aldersnivå. I stedet for å hete Sørskogbygda/Hernes eller Hernes/Sørskogbygda så ble det HSK Fotball, sier leder i HSK Fotball, Åshild Sæther Engen.

Hun er veldig ydmyk og takker så mye for pengestøtten de nå får fra den regionale sparebanken.

- Vi har vært kjempeheldige! Fra Sparebank 1 Østlandet har vi nå fått 75.000 kroner, det er kjempemoro. Det skal brukes til å kjøpe inn drakter, shortser og sokker til barna. Det gjør at vi får en felles identitet, barna ser like ut med samme drakt og de får det samme, sier Sæther Engen.

Kunne ikke si nei

Når Sparebank 1 Østlandet (tidligere Sparebanken Hedmark) fikk en søknad fra HSK Fotball om midler til den nystartede klubben, kunne ikke baken si nei.

- Vi har tradisjon til å dele ut en del penger til lokalsamfunnene i Hedmark. Vår visjon er at lokalsamfunnene skal være rike og gode å bo og vokse opp i. Så når vi da får en slik søknad fra HSK, der vi kan bidra til å øke fellesskapsfølelsen og gi de felles drakter, så var det ikke vanskelig å innvilge søknaden, sier Anja Holmøy Aamold i Sparebank 1 Østlandet.

Med godt over 100 barn som skulle få nye drakter, kom pengene godt med. Og fotballinteressen i bygdene er økende, kan Sæther Engen fortelle. Allerede bare denne sesongen, som så vidt er igang, har det kommet flere barn til klubben som ønsker å spille fotball.

Det er noe banksjefen i Sparebank 1 Østlandet gleder seg over.

- Her er det fult liv med barn som løper rundt i nye drakter, og man ser at drakta bygger oppunder fellesskapet. Drakta er sydd sammen med fargene fra hver av klubbene, rødt fra Sørskogbygda og blått fra Hernes, sier Anja Holmøy Aamold.

Kun positivt med samarbeid

Det å kunne få en felles fotballklubb mellom de to moderklubbene har bare vært positivt. Leder fra hver av moderklubbene er også leder og nestleder i HSK Fotball. Sammen med Åshild Sæther Engen fra Hernes, er Ellen Jeanette Ottershagen Lie fra Sørskogbygda. Også hun tror samarbeidet vil være frukter.

- Vi har samarbeidet en del før, så dette er ikke noe nytt. Men det er flott at vi har fått til dette, for nå får vi rene gutte- og jentelag. Det er noe vi ikke har kunnet gjort tidligere, fordi ingen av lagene har hatt nok spillere til å kunne stille rene lag. Derfor har det vært mange mix-lag, hvor vi har både gutter og jenter på samme laget, sier Ellen Jeanette Ottershagen Lie, leder i Sørskogbygda Fotball og nestleder i HSK Fotball.

De er enige om at fremtiden ser lys ut med tanke på barnefotballen på bygda i Østre Elverum.

- Vi ser på fremtiden som «gørpositiv» som vi sier i Sørskogbygda, smiler Ellen Jeanette Ottershagen Lie.

- Ja, vi deler absolutt tankene fra Sørskogbygda og vi ser positivt på fremtiden fra begge klubber, avslutter Åshild Sæther Engen.