• HANER: - Alt blir like fint, uansett alder, sier Anne Koht Walmsnæss (helt til høyre) om maleriene til barna. (Foto: Privat)

Elverum Kunstforenings Barnekunstklubb møtes igjen lørdag 21. mai, for å male sammen.

– Dette er et tilbud for barn mellom sju- og 12 år, som foreldrene ser har litt ekstra interesse for å tegne og male, forteller Anne Koht Walmsnæss. 

Lærer noe nytt

I vinter holdt klubben på med mye maling, og brukte både sjablonger, trykking og collage i arbeidet.

– Resultatet blir veldig fint, og barna synes det er morsomt å bruke akrylmaling som de ikke har tilgang på så mange andre steder. Vi gir dem oppgaver hvor de blant annet lærer om farger, ved å blande de selv, og målet er at de skal ha kommet litt lenger enn de var da de kom hit, forteller Koht Walmsnæss. 

Hun legger likevel vekt på at det viktigste med Barnekunstklubben er at de skal ha det hyggelig sammen. 

Hyggelig og positivt for ungene

– Vi har plass til rundt 12-15 deltakere hver gang. I vinter har det vært omtrent 10 faste som har vært med, men også noen helt nye, sier Koht Walmsnæss. 

De som ønsker å være med på samlingen 21. mai må si ifra til henne på forhånd, eller melde seg inn i «Barnekunstklubben Elverum Kunstforening» på Facebook og si ifra der. Barnekunstklubben holder til nede på Elverum Kunstforening sine lokaler på Nysted.

– Til høsten håper vi å få til en ungdomsgruppe for de litt eldre. Noen av de som var med oss før har jo begynt på ungdomsskolen, så vi ønsker å få til en noe mer permanent ordning for dem, sier Koht Walmsnæss. 

Hun håper Barnekunstklubben 21. mai blir hyggelig og positiv for ungene, og at de kan gå hjem igjen med en mestringsfølelse, samtidig som de har fått en liten utfordring å strekke seg etter.