Det er 30 glade barn i alderen 10 til 18 år som er med i Elverum barnemusikkteater. Mange av foreldrene er med i barnemusikkteateret også, som sminkører, lager kulisser og rekvisitter, syr kostymer og er scenearbeidere. Alt i alt er de en gjeng på godt over 50 personer.

Årets oppsetning handler om Mowgli, en gutt som blir forlatt ute i jungelen av sine foreldre etter at de kjemper en kamp mot den slue tigeren, Shere Kahn. Gutten blir tatt opp i en ulveflokk, hvor han lever i en familie ledet av ulvemoren Raksha.

Alt ser ut til å gå bra med Mowgli, helt til Shere Kahn møter opp i «Månerådet» og krever menneskegutten drept. Noe som fører til en stor redningsaksjon, ført av panteren Bagheera og bjørnen Baloo. De skal føre Mowgli tilbake til menneskene, men hvordan det hele ender må du se i forestillingen.

Morsomt

Skuespillerne synes det er hysterisk morsomt å være med i barnemusikkteateret. Årets forestilling toucher innom litt moderne teknologi også, noe som livner opp forestillingen. Regissør, Fredrik Høstaker, har fått inn mye humor i manuset og barna lever karakterene helt ut og gjør en flott forestilling.

Latteren satt løst fra publikum under generalprøven torsdag kveld, og det er ikke helt uten grunn. Høstaker har nemlig greit å gjøre forestillingen ganske morsom, med gode poeng og en dose humor.

Hovedrolleinnehaveren, Magnus Klingenberg Kårevik, synes det var kjempemorsomt å spille Mowgli.

- Det er veldig spennende og spille Mowgli, men samtidig er det mye å huske på. Det gjør det litt skummelt også. Men vi har øvd i snart fire måneder, så vi kan replikkene våre til premieren, sier Magnus Klingenberg Kårevik.

Sammen med Endre Bårdseng Skogheim som spiller Baloo og Elise Meyer som spiller Shere Kahn, gleder de seg veldig til premieren fredag kveld.

- Vi gleder oss veldig og håper på fult hus på alle forestillingene, sier Meyer.

Elise spiller Shere Kahn, skurken i forestillingen. En utfordring hun har tatt på strak arm.

- Det er første gang jeg har en sånn skurke-rolle. Tidligere år har jeg bare hatt snille roller, så det var litt annerledes. Men jeg synes det var ganske morsomt, smiler Elise Meyer.

Bra stykke

Endre Bårdseng Skogheim spiller Baloo, bjørnen som skal frakte Mowgli til menneskelandsbyen sammen med Bagheera. I forestillingen er Mowgli en liten rakker som stikker av til tider, men Bordseng Skogheim synes det går greit å holde styr på menneskegutten.

- Det går fint å holde styr på Mowgli. Baloo har fått i oppdrag å få Mowgli til menneskelandsbyen, men om vi får til det må dere komme og se på oss. Vi har forestillinger fredag, søndag, mandag og tirsdag, sier Endre Bårdseng Skogheim.

Sammen sier de tre at det er ganske morsomt å være med de andre barna og lage teater. Emilie Meyer går så langt som å si at hun er kjempestolt over alle barna.

- Jeg blir kjempestolt inni meg når jeg går på scena sammen med de andre. De er så flinke, og vi får til en bra forestilling, sier hun.

En ny versjon av jungelboken

Elise Meyer hevder at dette er en helt ny versjon av jungelboken. Noe det også er, hver regissør har jo sitt eget preg på forestillingene og fortellingene. Så også denne versjonen.

- Det har vært fantastisk å jobbe med barna i Elverum barnemusikkteater. Jeg har ikke gjort en sånn oppgave før, så det var ganske nytt for meg også, sier Fredrik Høstaker.

Høstaker er 26 år, fra Førde i Sogn og Fjordane og har vært med som koreograf for Elverum barnemusikkteater i fjor. I år er rollene byttet om, i fjor var Høstaker koreograf og Knut Erik Engemoen regissør. I år er rollene snudd.

- Mitt ønske er å skape mer godt barneteater. Jeg vil at temaet skal være aktuelt, at både skuespillerne og publikum skal lære noe. Se noen sammenhenger. Derfor passer Jungelboken perfekt, sier Fredrik Høstaker i programbladet.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har kommet så langt som vi har gjort, barna er kjempeflinke, sier Høstaker.

En forestilling som rommer alt

Regissøren sjøl sier at han har fått puttet inn alt i forestillingen, og generalprøven torsdag kveld var nesten perfekt ifølge han sjøl.

- Jeg synes generalprøven gikk over all forventning. Det er bare noen småting som skal endres, så blir den perfekt. Dette er en forestilling med masse gåsehud, masse action og humor. Så jeg synes den inneholder alt, avslutter Fredrik Høstaker.

Forestillingen er satt opp fredag 4. november, søndag 6. november, mandag 7. november og tirsdag 8. november. Alle dagene starter forestillingen klokka 18.00. Det er igjen billetter, men allerede er det solgt 1.200 billetter til forestillingene.

Se bildekarusell øverst i saken