1. omgang ble en håndballfest for Elverum. Et meget godt forsvar stod foran Morten Nergaard, samtidig som Nergaard tok det meste som kom, gjorde at Elverum gikk til pause med 8-16-ledelse. Slipper man inn bare åtte mål, så er det veldig sterkt. Noe Elverum gjorde lørdag kveld.

2. omgang startet der Elverum slapp 1. omgang. Men, så kladdet deg seg til. Stadig nærmet ØIF Arendal seg og de lå bare to mål bak Elverum, etter at Elverum hadde ledet med ni. Elverum slet med å finne ut av forsvaret til ØIF Arendal, og i 20 minutter av 2. omgang ble det ikke mange nettkjenninger fra håndballgutta.

Men, så løsnet det mot slutten av 2. omgang hvor Elverum igjen viste hvem som leder GRUNDIGligaen. De sikret seieren og er fortsatt tre poeng foran Bækkelaget på 2. plass, etter at Bækkelaget overraskende tapte mot Kolstad søndag ettermiddag. Elverum møter Kolstad i Trondheim Spektrum onsdag kveld.

Fantastisk kamp

At Elverum gjør en veldig god kamp, er det ingen tvil om. Og spillerne er glad for at det nå gjenstår bare én kamp før jul.

- Dette var en veldig god oppvisning fra oss. Gutta er veldig gode i dag, og at det kommer såpass mange fra Elverum og støtter oss er veldig bra. Grunnen til at vi faller litt i 2. omgang er at vi rett og slett blir slitne. Vi orker ikke springe hjem, vi orker ikke å kontre. Så mot slutten handler alt om å stå i det og bite tenne sammen og spille til seier, sier Michael Apelgren.

Han er veldig stolt over hva spillerne presterte mot ØIF Arendal, og spesielt hvordan de har reist seg fra tapet mot Haslum.

- Det er mange fine prestasjoner i kveld. Om vi ikke ser på om vi vant eller tapte, så er det en ting jeg vil trekke frem og det er måten vi vinner på. Det er bra at vi reiser oss og viser at vi kan vinne kamper også. Kampen mot Haslum viser en sånn holdning vi ikke ønsker å ha. Grunnen til at vi tapte mot Haslum var at vi var slitne. Da er det greit at vi viser at når man har fått fri seks dager, så gir det resultater, ser Michael Apelgren.

Stod som en levende vegg

Morten Nergaard stod tidvis som en levende vegg, og i 1. omgang må han bare hente åtte baller ut fra målet. Han står støtt og reddet det han skulle.

- Ja, han var dyktig i dag Morten og han reddet kanskje mer enn det han skulle også. Han gir alltid, og Morten har spilt veldig godt denne høsten, sier Michael Apelgren.

Morten har vært en viktig brikke i laget for Elverum denne sesongen. Også hans makker, Vegard Bakken Øien, som nylig ble tatt ut til rekruttlandslaget for første gang, har vært viktig. Og Morten er av samme oppfatning som Apelgren, at Elverum spilte en veldig god kamp lørdag.

- Vi spiller utrulig bra bakover og vi fikk de målvaktsredningene vi skulle ha og vel så det. Men det var bra, for i 2. omgang ble vi veldig dårlige fremover, og det var katastrofalt dårlig, sier Morten Nergaard.

Passive fremover i 2. omgang

Nergaard reiv seg neste i håret av en 10 minutters-periode i 2. omgang, hvor vi ikke scorer mål i det hele tatt.

- Det var horribelt å se på. Vi klarer ingen ting fremover og angrepsspillet vårt er så dårlig. Fremover blir vi veldig passive og ingen tør å ta ansvar, og da var det godt å ha en del mål å gå på, sier Morten Nergaard.

Han tror at grunnen til at Elverum ble passive i angrepsspillet sitt, var at fokuset ble tatt litt av kampen.

- Jeg tror vi blir er oppmerksom på at poengene i denne kampen er viktig enn at vi skal vinne kampen. Det er ingen hemmelighet at poengene i kampen mot ØIF Arendal var viktige, men det ble litt feil fokus som igjen førte med seg passivitet i angrepsspillet vårt, sier Morten Nergaard.

- Litt fri gjør spillerne bra

Keeperen og kapteinen kommer med et lite stikk mot trener Apelgren.

- Nå har vi spilt veldig godt i Champions League, og i serien. Når vi var ferdig med Champions League-spillet i begynnelsen av desember, skulle vi plutselig begynne å trene så hardt. Du ser hvordan det gikk mot Haslum. Nå har vi hatt seks dager hvor vi har trent mindre, og vi vinner lett mot Arendal, spøker Morten Nergaard.

Men at spillerne nå har hatt seks dager med mindre press og ikke minst at de fikk en hel dag fri fra trening, har gjort godt på spillerne. De har vært slitne, og man så en helt annen glød og et veldig høgt tempo mot Arendal.

Kolstad onsdag

Kolstad i Trondheim Spektrum blir en tøff kamp. Kolstad kommer fra seier mot serie-toer Bækkelaget og er klare for kamp. Det kan bli tøft for Elverum onsdag.

- Ja, nå skal vi bare avslutte før jul med en ny seier. Det blir en toppkamp og Kolstad blir tøffe å slå. Vi går selvsagt for seier og går inn for to nye poeng. Jeg er ikke sliten, og vi må ikke gå oss vill og at det skal bli en mental greie at vi er slitne. For jeg er ikke sliten, avslutter Morten Nergaard.

Fakta
  • GRUNDIGligaen, runde 12.
  • ØIF Arendal - Elverum 20-26 (8-16)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (2), Vegard Bakken Øien (målvakter), Petter Øverby, Aleksader Børresen (4), Tamas Ivancsik (7), Nikolaj Mehl, André Lindboe (1), Erik Toft (4), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (7), Tine Poklar
  • Tilskuere: 1.010