- Pappa har drevet med gokart mange år. Så jeg og min bror tok opp arven, og pappa slutta og starta som mekaniker for oss, sier Petter Bjørnstad fra Elverum.

Og det var nok ikke dumt. For nå har junior kommet på en niendeplass i EM i X30 Europa i Formel-K. Dette er en prestasjon som ingen tidligere har klart.

- Det stemmer, jeg er veldig stolt av dette. Jeg er den som har høyest plassering av juniorer fra Norge i et EM i X30 Europa i Formel-K, sier Bjørnstad.

Henger høyt

Plasseringen på en niende plass henger ganske høyt for unggutten fra Elverum. Men nå har han større planer. For i sommer er det VM i samme gren.

- Jeg synes at en niende plass er ganske bra. Men jeg satser nå alt inn mot VM i oktober, og da satser jeg hardt, sier Petter Bjørnstad.

Bjørnstad synes naturlig nok, at dette er noe stort. Men sjøl om han har gjort noe ingen annen nordmann har gjort før han, har han bena godt plantet på bakken.

- Det er jo helt stort. Jeg er jo veldig glad, smiler bredt og jubler litt. Men jeg tar ikke helt av, sier Petter Bjørnstad.

Løp over fire dager

Løpet som Petter har gjennomført er over fire dager. Løpet startet på skjærtorsdag med litt trening og lørdag var det innledende heat, mens søndag var det duket for finaler.

Bjørnstad har drevet med dette i hele sju år, sjøl om han kun er 13 år gammel.

- Jeg har vel drevet på i sju år med gokart. Så det har blitt noen år, humrer Petter Bjørnstad.

Fakta
  • Kartsporten er for mange det første bekjentskap med bilsport.
  • Kart gir deltagerne fartsopplevelse ved at fører er plassert nær bakken i et åpent kjøretøy.
  • Hastigheter opp mot 80 km/t kan forekomme i de minste klassene. I de største klassene er farten høyere.