• NYE PLANER? Må daglig leder Per Steinar Krogsæter og markedssjef Fredrik Tervaniemi legge planer for 1.divisjon etter lørdagens kamp?

Med seier er altså Elverum fotball sikret opprykk, da er ingen som kan gjøre noe med det som har sett ut som et sikkert opprykk lenge.

Motstander er Gjøvik-Lyn på Gjøvik stadion, og kampen går altså lørdag 1.oktober klokka 16.00. Gjøvik-Lyn ligger på 10.plass på tabellen, og er før kampen 7 poeng bak sikker plass neste år. De har altså fortsatt muligheten til å beholde plassen, men det avhenger da av seier mot serieleder Elverum. 

I juni vant Elverum hele 5-0 over Gjøvik-Lyn, etter mål av Ole Andreas Nesset (2), Elmahdi Bellhcen, Remi Andre Svindland og Farid Rahim. Dette gjør jo selvsagt Elverum til soleklare favoritter, og spørsmålet alle stiller seg før kampen: blir det endelig klart med opprykket?

Markedssjef og keeper Fredrik Tervaniemi, tror på en tøff kamp:

- Nå gleder vi oss bare til kamp, så nå er bare å lade opp og spise masse pasta! Gjøvik-Lyn er et ganske gjerrig lag, de har sluppet inn ganske få mål, men de har heller ikke scoret så mange. De ligger ganske langt ned på tabellen, men er vanskelig å møte. De har fortsatt muligheten til å beholde plassen i neste års 2.divisjon, og det synes i alle fall jeg er bra. De MÅ vinne for å ha en mulighet tii å beholde plassen, da kan de ikke legge seg bakpå og satse på ett poeng mot oss.  Ettersom de må ha 3 poeng, så er det bra forutsetning for kampen for vår del. De MÅ vinne og vi MÅ vinne for å sikre opprykket nå, så det kan bli en åpen og fin kamp, sier Tervaniemi. 

flere matchballer 

Hvis det, mot formodning, ikke skulle bli seier i helga, så kommer det flere muligheter:

- Ja, vi har 4 matchballer på rad, og HamKam kan ikke tape poeng. Vi leder med 10 poeng, har vesentlig bedre målforskjell (20 plussmål bedre), så vi er ganske selvsikre på at opprykket skal vi klare på de 4 kampene som gjenstår. Men samtidig går vi inn for å avgjøre selv og vinne nå mot Gjøvik-Lyn. Nå har vi også full kamptropp, alle 3 som var ute med karantene sist, er klare igjen og vi fikk ingen nye mot Brattvåg, og har heller ingen skader.  Vi stiller det sterkeste laget vi kan, så får vi se hvilke endringer trener Tore Fossum eventuelt gjør. Men det var vel ingen av de som spilte sist mot Brattvåg, som spilte dårlig, så vi får se hva han gjør med laguttaket, smiler Tervaniemi.

Siste kamp endte altså med 2-0 seier hjemme mot Brattvåg:

- Vi var stabilt gode i den kampen, vi gjorde en bra 1.omgang med 2 scoringer. Vi var litt svakere i 2.omgang, en vi gjennomført en veldig solid kamp, smiler Tervaniemi.

Føler du deg trygg på både seier og opprykk på lørdag?

- Nei, på ingen måte, men vi går inn for å vinne. Vi gleder oss enormt, nå er det 90 minutter med fotball som gjelder, og det kan bli kronet med et opprykk. Det er deilig å ha det i egne hender! Vi håper også at det kommer mange fra Elverum til Gjøvik på lørdag,  vil man være med på et historisk øyeblikk for klubben, så kan det være smart å ta turen! Det er jo heller ikke lange turen, så vi håper mange kommer og støtter oss, det vil bety mye oss, oppfordrer keeper Fredrik Tervaniemi.