– Det er første gang vi arrangerer et bruktsalg i år. Jeg har vært på det andre steder tidligere, og tenkte at det sikkert var noe som var populært i Elverum også, forteller initiativtaker Lene Brenneng. 

Lørdag og søndag arrangerer hun bruktsalg av barneutstyr og -klær i gymsalen på Frydenlund skole, sammen med samboeren og et vennepar. 

Stor interesse på facebook

Det hele startet for et halvt år siden, da Lene la ut melding på en Facebookside for kjøp og salg i Elverum, og spurte om det var interesse for et bruktsalg.

– Det var langt over 60 personer som trykka liker på innlegget, og flere som kommenterte, så da bestemte vi oss for å ha det da, forteller Lene.  

Hvem som helst kan levere inn klær de ønsker å selge, men de må ta kontakt med arrangørene for å få et salgsnummer før leveringen. 

– Klær må merkes etter størrelse, og bør være rene og i orden, sier initiativtakeren. 

20 prosent til barneavdelingen

– Folk kan levere klærne på fredag, og vi vil deretter bruke tid på å ordne i stand, merke de med salgsnummer og pris, og henge de opp etter størrelser. Salget åpner på lørdag, og da får folk en plastpose når de kommer, som de kan plukke med seg klærne oppi, forklarer Lene. 

Det tas kun kontanter på bruktsalget, og 20 prosent av salgssummen på varene blir gitt i gave til barneavdelingen ved Sykehuset Innlandet avdeling Elverum.