• SCORET TO: Jonas Enkerud er god scoringsform om dagen, og satte to mål i dagens seier mot Arendal.

Sivert Solli og Erlend Eggen Persgård var begge uaktuelle grunnet skade, mens Remi Svindland sonet sin 2. og siste kamp for det røde kortet mot Fredrikstad. Mos Ndiaye og Marius Hagen var tilbake etter karantene og spilte fra start. 

Elverum gikk rett opp i ledelsen allerede etter 1 minutt! Silas Songani satte et innlegg fra Jonas Enkerud knallhardt i nettaket og en perfekt start på kampen for hjemmelaget. Og ikke nok med det! Allerede i det 8. spilleminutt scoret formspiller Jonas Enkerud og hjemmelaget ledet 2-0! Sabri Khattad lobbet ballen på bakerste stolpe og der hang Enkerud i lufta og nikket inn 2-0. 

Elverum var i fyr og flamme og etter 25 minutter var det Mos Ndiaye som satte inn 3-0! Et perfekt innlegg fra Silas Songani endte på pannebrasken til Ndiaye, som nikket kontrollert i mål. 

4-0 etter en halvtime!

Men Elverum var ikke ferdigscoret: i det 31. minutt ble det 4-0 etter en scoring av Haris Cirak! Et flott angrep, som inkluderte flere veggspill innenfor 16 meteren til Arendal, hvor Haris Cirak scoret via en forsvarsspiller. Trener Tore Fossum har ventet på den berømte «ketsjup-effekten» og vi kan vel si at den kom i 1. omgang i dag!

Mos Ndiaye måtte ut etter en trøkk i skuldra, og Adnan Cirak kom inn etter 34 minutter. 

Og nevnte Cirak skulle vise seg fram etter 39 minutter, da han slo et perfekt innlegg til Jonas Enkerud, som elegant satte inn 5-0. 5 scoringer på 40 minutter!

En utrolig 1. omgang i en veldig viktig kamp for fortsatt å ha muligheter til å overleve i OBOS-ligaen. 5-0 til pause, og målforskjellen kan også bli viktig utover høsten.

2. omgang startet stille og rolig, Elverum kontrollerte kampen og Arendal hadde ikke mye å komme med. Utover i omgangen prøvde Arendal seg, men fikk aldri scoring.

har heng på lagene foran på tabellen

Omgangen ble «selvfølgelig» et antiklimaks etter 5-0 i 1. omgang, men Elverum pyntet på målforskjellen og tok en kjærkommen og ikke minst veldig viktig seier.

Nå venter Åsane borte til helga, før Kongsvinger kommer på besøk til Elverum stadion om 14 dager. Resten av kampene spilles klokka 18.00 søndag kveld, det blir spennende å se utfallet av Kongsvinger-Fredrikstad og Mjøndalen-Åsane. 

Tromsdalen tapte hjemme i Jerv i dag, og nå ligger Elverum «bare» 5 poeng bak Tromsdalen som ligger på 11. plass. Det viser hvor tett og jevnt det er i bunnen av tabellen, og Elverum har alle muligheter til å klare plassen. Dagens kamp sørger i alle fall for en god porsjon selvtillit! 

KAMPFAKTA:

Elverum - Arendal 5-0 (5-0).

Elverum stadion

Tilskuere: 457

MÅL: 1-0 Silas Songani (2), 2-0 Jonas Enkerud (8), 3-0 Mos Ndiaye (25), 4-0 Haris Cirak (31), 5-0 Jonas Enkerud (39)

Kort: Aleksandar Corovic, Arendal (64 min)

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Peder Nersveen - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad, Marius Hagen- Haris Cirak - Sabri Khattab (Kjeverud Eggen fra 84 min), Jonas Enkerud - Mos Ndiaye (Cirak fra 34 min) - Silas Songani (Bellchen fra 72 min).

Innbyttere: Neydson Da Silva, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Farid Rahim, Kristian Kjeverud Eggen og Magnus Fruergård Pedersen.