Det var mange fremmøtte da Circle K Hernes ble åpnet klokka 11.00 i formiddag. Åpningen ble direkteoverført på ElverumsRadioen, og varaordfører Uthus fortalte at stasjonen har en stor betydning for Hernes.

- Jeg husker da jeg var smågutt, jeg og faren min dro til den gamle stasjonen som lå ved Hornbrua. Da ble det fylt opp en glassbeholder på fem liter, så vi skulle se hva som ble fylt på tanken. Det var tider det, sier Arnfinn Uthus.

Lang historie

Bensinstasjonen i Hernes har en lang historie. Og en mye omdiskutert avgjørelse som Johan Grøtting tok i 1966, var å flytte stasjonen dit den er i dag. Uthus mener at Johan var fremtidsrettet.

- Han var nok foran for sin tid. Han tok en rett avgjørelse å flytte stasjonen fra Hornbrua til der den står i dag. Det var nok en klok avgjørelse, ser man på trafikken i dag, sier Arnfinn Uthus.

«Sørkel KeJ»

Ole Roar Nygård er stasjonssjef ved Circle K Hernes, og han oppklarer navneuttalelsen med en gang.

- Det uttales «Sørkel Kej», men det blir nok hentende Statoil på folkemunne i lang tid, sier Ole Roar Nygård.

Han er overrasket over at så mange som møtte opp trosset regnværet og var med på åpningen. For, det var mange som møtte opp og fikk se varaordføreren klippe den røde snora.

- At det skulle komme så mange som det gjorde, med det regnværet vi hadde bare en halvtime før åpninga, er helt utrolig. Jeg kjenner at jeg blir mektig imponert over at det kom så mange, sier en stolt stasjonssjef.

God påske 

Nygård legger ikke skjul på at den spesielle påsketrafikken vi hadde 1. påskedag hadde en meget positiv innvirkning på omsetningen den dagen.

- Da ble alle rekorder slått med god margin. Påsken 2016 ble en rekordpåske for oss. Ikke bare påsken sett under ett, men den dagen trafikken stod i vegen her. Da var det mange som gikk fra bilene sine på Trysilvegen og handlet hos oss. Det var bare helt sprøtt, sier Ole Roar Nygård.

Med det nye navnet kommer det noen forandringer også, sjøl om de ikke blir de helt store.

- Nå skal bensinstasjonene i Circle K-kjeden bli mer like hverandre. Men det kommer ikke noen store forandringer utenom at vi skal satse mer på mat, avslutter Ole Roar Nygård.