Raymond Hamar i trenerteamet i Elverum Håndball Herrer kan fortelle at det blir en mental prøvelse å skulle spille mot St. Hallvard etter å ha spilt en gullfinale mot Bækkelaget. St. Hallvard er så og si klare for nedrykk.

- Ja, det er klart at når vi går fra gullkampen søndag til å møte St. Hallvard som har null poeng, så må man finne en annen motivasjon enn det vi hadde søndag, sier Raymond Hamar.

Han forteller at det gjenstår tre seiere før Elverum kan heve seriegullet over hodet, og han kan avsløre at de går for tre strake seiere.

- Vi vil ta det seriegullet, og det vil vi ta så fort som mulig, sier Hamar.

Taktikk viktig

Onsdagens kamp skal vinnes ved å bruke en god taktikk. Og det er den taktikken som Elverum Håndball Herrer har benyttet seg av hele sesongen, nemlig å holde seg til planen. Og hva planen er, ja den er den samme som før.

- Nå mangler vi tre seiere for å ta seriegullet, og derfor er det viktig å slå St. Hallvard. Det skal vi gjøre ved at vi skal stole på at det vi driver med er fornuftig og vil fungere. Også skal vi bruke bredden vår og rullere på laget for å klare å holde høyt tempo slik at vi sakte men sikkert tærer på kreftene til St. Hallvard, sier Raymond Hamar.

Både han og Michael Aplegren har studert spillet til St. Hallvard og ser at de møter et lag som vil mye.

- Vi møter et lag som holder ganske høyt tempo og har mange jevne spillere. De har variert veldig i prestasjonene denne sesongen. I de kampene hvor de har gode prestasjoner så har de hengt med de aller fleste lagene, mens når de har underprestert så har de blitt slått med mange mål, sier Raymond Hamar.

Davids kamp mot Goliat

Og det er akkurat dette med at St. Hallvard har vært så variable denne sesongen som gjør at Raymond Hamar mener at Elverum ikke kan slippe seg ned noe hakk i det hele tatt.

- St. Hallvard kommer nok hit til Terningen Arena og kjenner nok at de ikke har noe å tape. Da kan prestasjonene komme, og vi forutser en kamp som kommer til å bære preg av dette. Dermed kan St. Hallvard gi oss kamp om poengene. Da er det bare vår oppgave å prestere på vårt ytterste slik at Elverum vinner, sier Raymond Hamar.

Men han erkjenner at Elverum er klar favoritt og at tiden er inne for å vise ydmykhet.

- Det er ingen tvil om at vi er soleklare favoritter i onsdagens kamp. Men presterer ikke vi og faller ned noen hakk, kan det bli tøft sjøl mot St. Hallvard. Vi skal ikke snakke oss vekk fra at vi er favoritter, men presterer vi på det nivået vi vet vi kan, så vinner vi denne kampen, avslutter Raymond Hamar.

Hør kampen på ElverumsRadioen

Om du ikke har mulighet til å være i Terningen Arena, så kan du høre kampen direkte på ElverumsRadioen. Sendinga starter klokka 18.00 og vi lader opp med intervjuer og analyser. ElverumsRadioen hører du på DAB, FM, nettradio eller app på mobilen.