• BIDRAR MER: Fra før har Geir Skramstad og Euronics Trygve Bekk bidratt med 150 bordvifter. Nå bidrar de også med gode priser på DAB-radioer.
  • FIKK BLOMSTER: Vigdis Rosenberg hadde med blomster til Geir Skramstad hos Euronics torsdag.

Innsamlingsaksjonen som Vigdis Rosenberg og Tove Bjerkli startet for å kjøpe vifter til sykehjemmene i Elverum ble ferdig i rekordfart. Da Euronics Trygve Bekk sponset alle 150 bordviftene sto de to ildsjelene plutselig med en innsamlingsaksjon som allerede var i mål.

Derfor bestemte de seg for å endre aksjonsformål til og kjøpe DAB-radioer til sykehjemmene i Elverum, og allerede to dager etter Euronics Trygve Bekk sponset bordvifter var utdelinger av DAB-radioer også i gang. Også denne gangen bidro Euronics med å gi aksjonen en svært god pris på radioene.

- I løpet av 2017 forsvinner rikskanalene fra FM-båndet, og da er det mange eldre som har bruk for en DAB-radio. Derfor endret vi formål for innsamlingsaksjonen, sier Vigdis Rosenberg.

Moen fikk de første

Torsdag dro Rosenberg ut for å dele ut de første DAB-radioene, og det var avdeling to på Moen sykehjem som fikk gleden av å motta fire splitter nye DAB-radioer. Avdelingsleder Randi Tveiten er svært glad for initiativet fra de to ildsjelene, som til daglig er besøksvenner på sykehjemmet.

- Viftene kom veldig godt med, og alle de vi mottok på vår avdeling er nå i bruk. Med viftene vi hadde fra før har vi nå vifter på alle rom, og beboerne er veldig glade for gaven. At de nå også får DAB-radioer er helt utrolig, sier Tveiten.

Beboerne på Moen sykehjem har nok ikke tenkt mye på at for eksempel NRK forsvinner fra FM-båndet neste år, men de vil garantert sette pris på at det fortsatt er lyd i radioen takket være initiativet til Rosenberg og Bjerkli.

- Pårørende kan nok ha snakket om problematikken, men de fleste har nok ikke tenkt på dette. Nå som de får nye radioer er det heller ikke noe å tenke på, sier Tveiten.

Er besøksvenner

Gjennom Røde Kors er Vigdis Rosenberg og Tove Bjerkli besøksvenner ved sykehjemmet, og Tveiten er glad for at det finnes ildsjeler som de to.

- De eldre setter stor pris på at de kommer innom, og vi vil gjerne ha flere besøksvenner med oss. Har du en halvtime til overs setter vi stor pris på det, smiler Tveiten.

Nå håper Tveiten at flere vil bidra til DAB-aksjonen, slik at enda flere eldre får mulighet til å høre på radio neste år. De som ønsker å bidra til DAB-aksjonen kan overføre penger til kontonummer 1822.64.23601.