«Den store nissejakten» handler om at det ved Elverum Nissefolkehøgskole bor mange nisser. Så er det de som ikke liker nisser eller jul, nemlig NNF eller Nasjonale nissefjernere.

Disse bør man ikke ha mye kontakt med, om man er nisse. Da kan det gå riktig ille. Stykket, eller musikal/teaterforestillingen spilles rundt om på skolen og også utendørs, opplyser Beate Østbye, lærer og regissør ved Elverum Folkehøgskole.

Noen av elevene som skal være med i stykket er nissejeger Ronja Rap som spilles av Matilde Eriksen, nissen Dagny som spilles av Guro Elvethon og nissen Dorthe som spilles av Ida Martinsen.

Og Ida gleder seg stort til å få spille Dorthe denne uka.

- Hele stykket går ut på at det er ganske mange nisser som ønsker å gå og bo på Elverum Nissefolkehøgskole. Men det er noen som ikke liker oss, disse nasjonale nissefjernere, de prøver vi å unngå og ikke bli fanget. Vi ønsker bare å feire en fin jul, sier Ida Martinsen.

Guro Elvethon er helt enig, og forteller at hennes karakter er den tøffeste nissen.

- Dagny klarer seg fint. Hun er veldig modig og jeg vil tørre og si at hun er den tøffeste blant nissene. Og hun står opp for nissevennene sine og redder dagen så godt hun kan, forteller Guro og legger til:

- På nissefolkehøgskola så er det mange nisser. De tyter frem over alt, smiler Guro Elvethon.

Ikke veldig smarte jegere

Matilde Eriksen er en av jegerne som skal fange disse nissene. Hun vil ikke røpe hvor mange nisser de kommer til å fange.

- To, 20, 30 kanskje bare 10. Dere må komme og se hvor mange vi klarer å fange, sier Matilde.

Hun kan fortelle at jegerne ikke liker jul, eller i alle fall så vet de ikke at de liker jul.

- Nasjonale Nissefjernere liker ikke jul fordi de ikke har feira det sjøl. Og derfor vil de kvitte seg med nissene, men problemet er at de ikke er så kloke så de blir ofte lurt, sier Matilde og legger til:

- Nei, disse jegerne er ikke veldig kloke og er litt trege i toppen, sier Matilde Eriksen.

Hele skolen og uteområdet skal tas i bruk når Elverum Folkehøgskole skal fremføre «Den store nissejakten», derfor bør man kle på seg litt.

- Man bør ta på seg godt med klær ettersom vi skal ut også, sier Ida Martinsen. 

Beate Østbye er regissør på stykket og kan fortelle at det alltid er koselig å ta frem igjen manuset og lære nye elever dette stykket.

Onsdag spilles de første forestillingene og torsdag og fredag kan man oppleve den magiske stemningen sammen med nissene og NNF ved folkehøgskola i Elverum.

Barnehagene er invitert

- Vi har invitert alle barnehagene i Elverum til forestillingene på onsdag. Der har vi fire «smækkfulle» forestillinger og vi gleder oss til å få fremført dette stykket for de som kommer, sier Beate Østbye.

Hun kan opplyse at stykket varer i en time og at hele skolen blir brukt, ikke bare salen i kjelleren på skola. Kveldsforestillingene er åpent for alle, kan hun fortelle.

- Torsdag og fredag har vi to kveldsforestillinger, og de er åpent for alle. Billetter får du ved å kjøpe de på kulturhuset og servicekontoret, sier Beate Østbye.

Tre av linjene ved skola er med og produserer dette stykket, det er elever fra Afrika-linja, bistand og kultur, musikkproduksjon og musikallinja.

- Det er 50 elever som er med på «Den store nissejakten», og alle gleder seg til å vise frem hva de har laget og er med på. Alle er velkommen til oss og forestilling, avslutter Beate Østbye.