”Den Store Nissejakten” er en stemningsfull familiemusikal . Den spilles på Elverum folkehøgskole onsdag 6. og torsdag 7. desember og i disse dager ankommer det nisser fra hele landet til skolen. De skal ha sin egen «idolkonkurranse, gavepakkeseminar, og dansetrinna til Støvelsnurradansen skal øves inn. Det er nå 9.året hvor nissene samles og det skal spilles 6 forestillinger og det er mer enn 40 små og store nisser med. Forestillingen spilles to kvelder og avsluttes med grøtservering i den ny-oppussede peisestua. I tillegg spilles det fire gratis- forestillinger på dagtid for barnehager i Elverum, heter det i en pressemelding fra Elverum folkehøgskole.

Handlingen

Alle  nisser samles på den nye «Nissehøgskolen» for lystig lag, men blir truet av en gjeng nissejegere som vil fange dem og sende dem til Nordpolen for evig og alltid. Og særlig viktig er det å fange selveste Julenissen Men med gode idéer, flott sang og dans,- vinner selvfølgelig de rødkledde! Julenissen må jo dele ut pakker i år også. Forestillingen starter i juleidylliske omgivelser ute(første kvarteret) og alle blir tatt med rundt på nisseverkstedene  før finalen i den store Nissesalen. Så samles publikum og nissene til deilig julegrøt i Peisestua til Nissemor.

Ide og manus er ved Geir Prøven. Arild Sveum har skrevet musikken, mens Glenn Luijbregts har ansvaret for regien og produksjonen. Dette er samarbeid mellom linjene Teater/Musikal, Afrika bistand/kultur og Musikkproduksjon. Passer for alle frå 4 år og laaaangt oppover - og lørdag 2.desember blir det altså utdrag frå forestillingen under Julegateåpningen i kommunen, heter det i pressemeldingen