• TIMEOUT: Trener Michael Apelgren samlet gutta for en liten taktisk prat.

Haslum greide bare uavgjort, 28-28 mot Halden i Remmenhallen i sin kamp søndag kveld. Mens Elverum vant 36-34 mot Bækkelaget i Terningen Arena. Summen av det gjør at det nå skiller to poeng mellom Haslum og Elverum på plass to og tre på tabellen.

For at Elverum skal kunne heve sølvpokalen over hodet på onsdag, må de slå Haslum med minst fem mål. Da vil Elverum gå foran Haslum i innbyrdes kamper og være foran Haslum på tabellen med lik poengsum. Men det blir tøft.

En tøff oppgave

Elverumspillerne har en tøff kamp i vente på onsdag. Haslum er sterke hjemme i Nadderud Arena. Men Elverum håndball herrer har slått Haslum der før, og målet er å gjøre det igjen.

- Det blir en veldig tøff kamp, og det er vanskelig å slå Haslum i Nadderud Arena, konstaterer trener Michael Apelgren.

Sjøl om Elverum har åtte strake seiere, viste de søndag kveld at ikke det har noe å si når man er i kampens hete. For Elverum åpnet litt svakt og lå under ganske tidlig i kampen. Spillet tok seg noe opp, men midtveis i første omgang får Elverum det tungt. Mange to-minuttere og utvisninger gjør at Bækkelaget melder seg på i kampen. Til pause stod det 16-18 og ledelse til gjestene.

Mer futt i andre halvdel

Elverum gikk utpå i andre omgang mer sultne enn noen gang. Hentet inn ledelsen, men fikk en dårlig periode midtveis i andre omgang som gjorde at Bækkelaget gikk opp i 25-30-ledelse. Men derfra og ut styrte Elverum, og spesielt Steffen Stegavik, kampen. Fra 25-30 gikk Elverum opp i ledelse 31-30. En opphenting som viste at det bor en enorm styrke i laget.

Elverum vinner til slutt 36-34 etter å ha kjempet godt i siste del av andre omgang. Elverum slet før det med mange utvisninger, noen mer klare enn andre. Men de bet tennene sammen og sikret to viktige poeng.

Sølvfinale

På onsdag spiller Elverum siste kamp i Grundigligaen 2016. Det er en bortekamp som alle i Elverum har gledet seg til hele sesongen, nemlig oppgjøret mot Haslum i Nadderud Arena. Elverum håndball herrer tapte hjemmekampen med fire mål. Noe som gjør at de må vinne med minst fem, eller fire mål, ifølge Petter Øverby.

- Vi må vinne med minst fire, for vi har bedre målforskjell enn Haslum. Derfor går vi foran på det, sier Petter Øverby til iElverum.no

Trener Michael Apelgren gleder seg til å møte Haslum og Tom-Eirik Skarpsno til kamp.

- Skulle vi vinne med fem mål i Nadderud Arena gjør vi noe veldig stort, sier Michael Apelgren.

Spiller bra fremover

Ser man på kampen mot Bækkelaget, spiller Elverum veldig godt fremover.

- Følelsen jeg har om kampen er at vi spiller bra fremover. Vi scorer mange mål, men det er bakover det skorter i dag, sier Apelgren, og legger til:

- Det er flere faktorer som spiller inn når vi ser på hvorfor vi slapp inn så mye. Det er for få målvaktsredninger. også starter vi kampen hvor vi ikke gjør som vi ble enige om. I andre omgang spiller i taktisk bra bakover. Også gjør Vegard Bakken Øien noen målvaktsredninger som er bra. Og det er bedre at de kommer da det er igjen fem minutter enn da det er igjen 30 minutter, sier Michael Apelgren.

Kampfakta

Elverum - Bækkelaget 36-34 (16-18)

Elverums lag: Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien (målvakter), Petter Øverby 4, Aleksander Børresen 1, Tamas Ivancsik 5, Nicolaj Mehl 3, Lars Nordberg, Andre Lindboe 6, Erik Thorsteinsen Toft 1, Håkon Bratvold Ekren 1, Luka Mitrovic 10, Steffen Stegavik 5.