Volumfestivalen starter så smått med filmvisning i Veslestua i Elverum kulturhus klokka 19.00 i kveld.

Festivalsjef, Stine Haugen, kan fortelle at de er rundt 30 til 40 i arrangementstaben, og nå er de klare for å ta imot mange festivaldeltakere og publikummere.

- Det er godt å være i gang. Dette har jeg gledet meg til veldig lenge nå. Vi har jo jobba med dette i et år nå, og det blir moro å kunne vise folk hva vi har jobba med det siste året, sier Stine Haugen, festivalleder for Volumfestivalen i Elverum.

Stort program

Festivalen starter i dag og fortsetter helt til søndag. Største delen av arrangementene skjer fredag og lørdag, men festivalen starter altså i dag med en filmvisning. Det er filmen «HUSET», en skrekkfilm som delvis er filmet i sørfylket.

- Huset er en grøsser som blir vist i Veslestua på Elverum kulturhus i kveld klokka 19.00. Den bør alle se, sier Stine Haugen.

Tjuvstarter

Årets festival tjuvstarter med en skikkelig grøsser! «Huset» er en norsk spøkelsesfilm satt til 1940-tallet og andre verdenskrig, skriver Volumfestivalen på sine hjemmesider.

Regissør Reinert Kiil var på Volumfestivalen i 2014 og viste fram klipp fra kinofilmen, som ble filmet på locations i Sør-Odal kommune. Handlingen i filmen er også lagt til Skarnes, og flere av skuespillerne er lokale.

Du kan enten kjøpe ordinær kinobillett i kinokiosken eller bytte til deg billett med festivalpass eller torsdagspass, skriver Volumfestivalen på sine hjemmesider.

Da er den store kunst- og kulturfestivalen i gang.