Silkoset Syvertsen forteller at BUK jobber for barn og unge i kommunen og er et organ kommunestyret lener seg på.

BUK er først og fremst et rådgivende organ til kommunestyre og andre instanser i kommunen.  Vi jobber med barn og unge, det er barn og unge som sitter hos oss. Og vi uttaler oss i saker som har med barn og unge å gjøre, og spiller inn innspillene våre til kommunestyre og andre instanser, sier Kasper Silkoset Syversen.

BUK-orføreren forteller at de mener at det er viktig å gi tilskudd til organisasjoner og klubber som sentrerer seg rundt barn og ungdom. Fordi det kan gi bredere aktivitet i kommunen og BUK er veldig opptatt av å aktivisere barn og ungdom. Derfor deler de ut disse midlene.

Alle kan søke

For å få en del av pengesummen må man søke på disse innen 10. Juni. Og det er ingen spesielle kriterier for hvem som kan søke. 

- Alle! Elevråd for eksempel, eller en organisasjon, en fotballklubb, idrettslag, ditt lokale teater. Alle organisasjoner som har som målgruppe barn og unge kan søke. Og da kan du søke inntil 50.000. Får å søke sender du en e-post til Morten Wærhaug. E-post adressen hans er Morten.werhaug@elverumkommune.no, hvor du kan få et skjema. Der kan du skrive hva du søker til og en liten beskrivelse av midlene, hva du skal bruke midlene på, sier Kasper Silkoset Syversen og legger til:

- Det er en veldig enkel prosess og de aller fleste gjennomfører den og det oppfordrer jeg alle til å gjøre. Det er ikke noe i veien med å ha litt ekstra penger, forteller Silkoset Syversen.

Kasper avslutter med å fortelle at de har delt ut penger hvert år, men at de har økt pengesummen litt i år. I fjor var det en rekke kandidater som fikk en liten del hver.

- Men jeg husker ikke alle som har fått midler fra oss, avslutter Kasper Silkoset Syvertsen.