- På landsbasis ligger kjeden på en økning på hele 80 prosent sett i forhold til salget av el-sykler i fjor. Og lokalt her i Elverum har vi nok en større økning, sier Håvard Saxerud, varehussjef for Biltema Elverum.

Sist vi var innom trodde han at det kom til å selges flere el-sykler enn tidligere, og han fikk rett i spådommene. Lørdag inviterer de alle som vil, til å prøve en el-sykkel.

- Det er mange som er helt nye på el-sykler og har aldri prøvd det. Derfor så inviterer vi til åpen sykkeldag. Da kan man få prøve en el-sykkel, og få se og føle hvordan fungerer. I tillegg vil det være folk på huset her som kan svare på eventuelle spørsmål, sier Håvard Saxerud.

Hjelm er viktig

Når man skal ute å sykle, så er det viktig med beskyttelse. Så sikkerheten står høyt hos Biltema. Og det gjelder både vanlig sykkel og el-sykkel.

- Det er helt klart at sykkel er forbundet med at man kan skade seg. Og når man sykler på en el-sykkel er jo at det går kanskje litt fortere enn en vanlig sykkel. Vi oppfordrer barna våre til å bruke hjelm, så da må også vi voksne gå foran som gode eksempler å bruke hjelm vi også, sier Håvard Saxerud, varehussjef på Biltema Elverum.

Lørdag er det fritt frem for alle som vil prøve en el-sykkel til å gjøre det. Og Saxerud har også noen overraskelser på lur.

- Vi har mange sykler, så er du sykkelinteressert så skal vi prøve så godt vi kan å finne en sykkel som passer deg. Og i tillegg vil vi ha noen overraskelser på lur til de som kommer, men de kan jeg nok ikke avsløre her og nå, avslutter Håvard Saxerud med et smil om munnen.