Elverum åpnet litt svakt, om det var nerver eller om det var Haslum som var gode, skal vi ikke spekulere i. Men åpningen var så som så. Det var først etter vel 15 minutter at Elverum gikk i føringen 6-7. Derfra og ut var det Elverum som dominerte spillet.

Med denne seieren så vinner Elverum fortjent 28-23 og er med det et stort skritt nærmere å oppfylle drømmen om sluttspillgull og dermed også muligheter for Champions League.

Storskytteren er tilbake

I andre omgang var det virkelig tempo, og Elverum går opp i en god luke. De leder godt og er oppe i ni-måls ledelse flere ganger i andre omgang. En som våknet i andre omgang var Erik Thorsteinsen Toft. Han satte inn fem mål i andre omgang, og skuddarmen er virkelig i gang igjen.

- Dette var en veldig god kamp. Vi er best og vinner helt fortjent, men det var litt rufsete i starten. Utover i kampen kommer vi oss veldig og vi vinner en god kamp, sier Thorsteinsen Toft.

Lagets store målscorer er André Lindboe, han satte inn hele ni mål i kveldens kamp, fem spillermål og fire fra straffemerket.

Håkon Ekren er kjempestolt av de fremmøtte fra Elverum.

- Det er helt utrolig at det kommer så mange fra Elverum til Nadderud Arena. Nå må det bare komme enda flere til kampen på søndag, sier Håkon Ekren til iElverum.

Veldig god kamp

Trener Michael Apelgren er helt stum av stolthet, men vil gi publikum fra Elverum en stor takk.

- Dette var bare en utrolig god kamp. Og jeg takker alle som kom til Nadderud Arena fra Elverum. Dere gjorde hallen til vår hjemmearena i kveld, sier Michael Apelgren.

Andre omgang var den beste fra Elverums side, noe Apelgren er enig i.

- I dag var vi virkelig gode, og Morten Nergaard er veldig god i mål. Samtidig vinner vi gode løsninger fremover i angrep. Men vi må huske på at dette er bare en kamp, denne kampen er nå historie. Nå er vi nødt for å nullstille oss før kampen i Terningen Arena på søndag, sier Apelgren.

Treneren er optimistisk foran returmøtet, men erkjenner at det kommer til å bli kjempetøft.

- Det blir heftig å spille hjemme i Terningen Arena på søndag, men vi får nok se en annen kamp da. Slik jeg ser det møter vi et av Norges beste lag, som kom foran oss i serien. Nå må vi fokusere på hva vi kan gjøre i kampen, og se på hva vi kan påvirke. Ikke minst på hva vi sjøl kan gjøre i kampbildet, sier Michael Apelgren.

Søndag må alle møte opp i Terningen Arena

Svensken spår en ellevill håndballfest i Terningen Arena på søndag, og håper på full hall.

- Ja på søndag blir det en real håndballfest i Terningen. Nå har vi spilt på oss selvtilliten så nå er det «all in på søndag». Jeg ser veldig frem til søndag, og skulle allerede ha startet håndballfesten i dag, sier Michael Apelgren.

kampfakta

Finale i sluttspillet, spilles best av tre: Elverum-Haslum 1-0.

Haslum - Elverum 23-28 (11-15)

Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Kalle Bjørkman, Torbjørn Eide, Petter Øverby 2, David Wattstrøm, Aleksander Børresen 2, Tamas Ivancsik 5, Lars Nordberg 1, Micolaj Mehl, Andre Lindboe 9, Erik Toft 5, Håkon Ekren, Luka Mitrovic, Steffen Stegavik 4, Jonas Burud.