• SATTE INN LEDELSE: Silas Songani viste sin store fart og ga Elverum ledelsen 0-1 (arkiv).

Elverum måtte endre en del på lagoppstillingen, da Mos Ndiaye, Remi Svindland og Marius Hagen alle var ute med karantene, i tillegg er Erlend Eggen Persgård ute med skade resten av sesongen. 

Det første kvarteret var jevnspilt og spillet bølget fram og tilbake. Etter 16 minutter fikk Elverum sin første store sjanse, etter et frispark fra Silas Songani - men keeper Even Barli fikk reddet til corner. 

Etter 24 minutter fikk alle se hvilken utrolig fart Silas Songani har! Ranheim hadde innkast helt oppe ved cornerflagget, men Elverum klarerte og Adnan Cirak slo en perfekt gjennombruddspasning til Silas Songani - han parkerte Ranheim-forsvaret og satte ballen i mål!

Etter scoringen tok Ranheim over initiativet, men et solid og godt organisert Elverum stod i mot og hadde stort sett kontroll bakover. Men etter 42 minutter fikk Ranheim en corner, denne ble headet i tverrligger og over! Keeper Fredrik Tervaniemi var på halvdistanse, men heldigvis for Elverum ble det ikke utligning rett før pause. Dermed ledet Elverum 0-1 til pause, og de gjennomførte en meget god 1. omgang. Begge lag hadde et par bra sjanser, men det var Elverum som tok best vare på sine sjanser og ledet altså 0-1 til pause. 

flere gode sjanser

I det 54 minutt fikk Adnan Cirak en kjempesjanse, etter en feil i Ranheim-forsvaret. Men avslutningen gikk like utenfor mål, de sjansene MÅ settes skal det bli seier!

På en corner etter 60 minutter hadde Adnan Cirak nok en gang muligheten til 0-2, men en vannvittig redning av Barli i Ranheim-målet sørget for at det ikke ble mål. En utrolig redning!

Etter 65 minutter hadde Elverum nok en god sjanse, keeper Barli var på bærtur og Sabri Khattab hadde åpent mål fra 35-40 meter - men skuddet gikk utenfor. 

Så kom utligningen fra langt hold, upresset fikk Daniel Kvande fyre av fra 30 meter - rett i krysset!

I det 81 minutt skulle det gå fra vondt til verre, da Ranheim fikk noe som så ut som et korrekt idømt straffespark. Stian Simenstad gikk for tøft i ryggen på en Ranheim-spiller, da ballen var på vei ut over kortlinja. Innbytter Michael Karlsen banket straffesparket i nettaket, utagbart for Tervaniemi og Ranheim var oppe i ledelsen 2-1 - 10 minutter før slutt. 

enkerud reddet poeng

Men Elverum ga seg ikke! Sivert Solli slo et perfekt innlegg og Jonas Enkerud headet hardt inn utligningen! 2-2 og det var fortsatt håp for Elverum! Rett før slutt hadde Ranheim en stor sjanse til å avgjøre kampen, men Fredrik Tervaniemi reddet og sørget for at det ble uavgjort og 2-2.  

Ettersom Fredrikstad samtidig snudde og vant hjemme mot Start, er det nå 5 poeng til kvalifiseringsplassen. Isolert sett en meget bra gjennomført kamp av Elverum, men det er ikke lenger godt nok med uavgjort - nå MÅ det bli 3-poengere framover hvis plassen skal reddes. 

Dette var Elverum 12. uavgjorte kamp av 24 spilte kamper hittil i sesongen! 

KAMPFAKTA:

Ranheim - Elverum 2-2 (0-1).

EXTRA Arena

Tilskuere: 600

MÅL: 0-1 Silas Songani (24), 1-1 Daniel Kvande (68), 2-1 Michael Karlsen (81) straffe, 2-2 Jonas Enkerud (85)

Kort: Kristoffer Løkberg, Ranheim (21 min), Daniel Kvande, Ranheim (69 min), Fredrik Tervaniemi, Elverum (80 min), Michael Karlsen, Ranheim (82 min)

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi (kaptein) Peder Nersveen - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad, Jonas Enkerud - Haris Cirak - Sabri Khattab (Rønes fra 86), Sivert Solli - Adnan Cirak - Silas Songani (Bellchen fra 77).

Innbyttere: Neydson Da Silva, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Farid Rahim og Magnus Pedersen.