1. omgang var veldig jevn, og lagene fulgte hverandre ganske tett. Elverum hadde mulighet til å stikke fra to ganger, men begge gangene stakk Patrick Bols, keeperen til Kolstad, kjepper i hjulene. Noe som endte med at trønderne tok innpå, og til pause ledet Elverum 10-11.

Derimot ble 2. omgang en suksess for Elverum, anført av Josef Pujol. Svensken gjorde nærmest rent bord, og satte standarden med hele ni mål, dermed ble han toppscorer i kampen.

Sjette finale på rad

Elverum Håndball Herrer har alltid vært gode i sluttspillet, noe man kan se seks sesonger tilbake og se at de hver sesong har havnet i sluttspillfinalen. De fem siste årene har de også vunnet sluttspillgullet, noe som også er planen i år.

Lørdagens kamp var viktig og trener Raymond Hamar, som har trent laget alene i Michael Apelgrens utestengelse, er godt fornøyd med spillerne og avansementet til finalen.

- Det er en god følelse og vinne og jeg synes vi gjør en god kamp. Vi er gode gjennom hele kampen, men vi får ikke helt betalt for det før ute i 2. omgang, hvor vi stikker sakte men sikkert fra, sier Raymond Hamar og legger til:

- Patrick Bols hadde en del redninger i 1. omgang som gjorde at vi ikke fikk den ledelsen vi ville ha. Med de redningene de fikk, så resulterte det i at Kolstad hang med ganske lenge. Men så satte vi flere baller i 2. omgang, sier Hamar.

En sterk 2. omgang

Treneren er fornøyd med 2. omgang, men kunne godt sett at de slapp inn litt færre mål i starten av omgangen.

- Jeg synes vi gjør en fin 2. omgang. Vi slipper inn litt for mange mål i starten av omgangen,  når vi ikke får til forsvaret vårt med en gang. Når vi får justert det, så er vi bedre enn Kolstad og vi gjennomfører en god omgang, sier Raymond Hamar.

Også kaptein og keeper, Morten Nergaard, synes at 2. omgang var den beste.

- Det ble en jevn og tøff kamp, men jeg tenker slik at det er lillebror mot storebror. Hvor lillebror ypper seg litt i 1. omgang, og vi tar skikkelig grep om kampen i 2. omgang som gjør at vi vinner kampen, sier Morten Nergaard.

Han erkjenner at det er noe å jobbe med frem mot finalen, men at Elverum hadde en god kamp mot Kolstad.

- I 1. omgang hadde begge lag problemer i angrep og gjør tekniske feil. I 2. omgang får vi et bedre angrepsspill som gjør at vi vinner bort mot Kolstad. I tillegg skrur vi opp et lite hakk i tempoet i 2. omgang som gjør at vi får noen lette mål på kontringer, sier Morten Nergaard.

Micke tilbake i finalene

Nå har Michael Apelgren stått over tre kamper, og er med det tilbake for fullt etter at han har sonet straffen etter «kort-skandalen og Domskomiteen i Norges Håndballforbund tidlig i april avsa dom i saken. Det betyr at svensken er tilbake på lagbenken i finalen som også spilles best av tre kamper, og starter 14. mai.

Raymond Hamar innrømmer at det han har savnet Apelgren, og at det nå blir godt å få han tilbake.

- Jeg savner Micke veldig, men det er ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg har hatt fokus på å prøve og få det beste ut av det, i de kampene vi har vært uten Apelgren. Nå er vi ferdig med de tre kampene, og det er jeg veldig glad for. Nå skal vi inn i finalene med nesten fullt lag, sier Raymond Hamar.

Og når det gjelder nesten fullt lag så betyr det at Tine Poklar vil stå over første finalekamp, ettersom han godtok straffen han fikk etter kort-skandalen. Han stod over lørdagens kamp mot Kolstad.

Går for gull

Elverum har vist at de er et lag å regne med i sluttspillet, sjøl om de har vært redusert med tanke på utestengelsene de har måttet gå igjennom.

Hamar er stolt over det laget har prestert i årets sluttspill.

- Ja, dette er det store målet i sesongen. At vi vinner over to kamper i semifinalen er ganske sterkt, og viser at vi mener alvor i sluttspillet og går for gull også i år, sier Raymond Hamar.

Han får full støtte fra kaptein Morten Nergaard.

- Dette sluttspillet er sammen med Champions League sesongens store mål. Vi går selvsagt for gull  finalen og en ny mulighet for å spille i Champions League, avslutter Morten Nergaard.

Fakta

    Andre semifinale sluttspillet

  • Kolstad - Elverum 24-29 (10-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Torbjørn Eide, Petter Øverby (3), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (3), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (6), Erik Toft (5), Jonas Burud, Håkon Ekren, Kristian Bliznac, Josef Pujol (9)
  • Tilskuere: 2.067