• NYOPPUSSET GARDEROBE: En lenge etterlengtet oppussing av garderober og dusj, har blitt gjort i løpet av vinteren. Nye dusjer er på plass og også et basseng med kaldtvann til restitusjon.

Fra nyttår ble trener Tore Fossum Elverum fotballs første heltidsansatte trener. Organisasjonen vokser sakte men sikkert, og pr i dag er det 5 heltidsansatte: Per Steinar Krogsæter (daglig leder), Fredrik Tervaniemi (markedssjef), Anders Bronken (leder fotballakademiet), Milivoj Knezevic (trener junior og drift) og nå altså Tore Fossum.

Tore Fossum er godt fornøyd med å være heltidsansatt:

- Jeg tenker at jeg nå har fått en mye bedre hverdag, i fjor hadde jeg 100% stilling som driftsleder på Høyskolen på Rena, i tillegg til å være trener.  Allerede andre dagen jeg kjørte ned fra Rena, så kjente jeg at får mye mer energi til å utføre jobben som fotballtrener, og det er jo dette jeg brenner aller mest for, smiler Fossum.

Med opprykk til OBOS-ligaen, kreves det også et mer profesjonelt apparat rundt klubben:

- Vi bygger sakte, men sikkert opp en organisasjon som skal være mer profesjonell, og det trenger vi virkelig. Det er fortsatt langt fram til de vi konkurrerer med, men vi har kommet i gang og bygger stein for stein. Jeg har veldig tro på framtida for Elverum fotball, det er fortsatt "go" her og stor utvikling, forteller Fossum.

ny hverdag i obos-ligaen

Hverdagen blir noe helt annerledes etter opprykket, det kreves mer av klubben både på og utenfor banen:

- Først og fremst gleder jeg meg helt vannvittig til sesongen, det er dette vi har jobbet for, men vi vet også at dette blir tøft. Vi skal konkurrere mot klubber som Fredrikstad, Start, Bodø/Glimt og Sandnes Ulf, dette er store klubber med helt andre budsjetter enn det vi har. Jeg er vel kanskje både naiv og litt "dum", for jeg tror at dette SKAL vi få til. Jeg er veldig sugen på å gjøre jobben, slik at vi matcher disse klubbene, så godt det lar seg gjøre, sier Fossum.

Det jobbes fortsatt på spreng for å få troppen på plass, både med nåværende spillere og markedet finsiktes etter nye "riktige" spillere, som i tillegg skal være så rimelig som mulig:

- Uten at jeg har full oversikt akkurat nå, så har vi vel 14-15 spillere på kontrakt eller de signerer en av de første dagene. Vi jobber hardt hver dag, både seint og tidlig, for å finne de forsterkningene vi ønsker, slik at vi skal ha en god sjanse for å klare oss i OBOS-ligaen. Vi har hatt som strategi at vi ser i nærområdet først, men der mener jeg at vi har støvsugd mulighetene nå, så nå ser vi enda bredere geografisk, mye i Oslo-området, men også i Sverige og Island. Det er mer enn nok av spillere, men det gjelder å finne de som riktige for oss, sier Fossum.

i gang med treningsarbeidet

Elverum fotball tjuvstartet treningene i desember, men grunnet mye sykdom i resten distriktet, ble det litt amputert på slutten av året:

- Ja, vi startet i desember, men som for flesteparten av Elverums befolkning, så har vi hatt MYE sjukdom i treningsgruppa. I januar trener vi inne i Rolfshallen, i denne perioden er det en "ressursmåned", og da får vi gjort det vi trenger inne, samtidig som vi sparer penger på å ikke ha på varme på hovedbana. Så gleder vi oss selvsagt til å komme ut, i månedsskiftet januar/februar, litt avhengig av været selvfølgelig. Som trener føler du aldri at man "er i rute", det er alltids et jag etter et eller annet, men vi har kommet godt i gang, og vi har igjen masse jobb som skal gjøres, men det er heldigvis en god stund igjen til seriestart 2.april, smiler Fossum.

Det er også mange prøvespillere innom for tiden, og derfor blir det allerede førstkommende torsdag treningskamp mot Raufoss, hvor mange av prøvespillerne skal vise seg fram. 

Treningskamper 2017

12.jan Raufoss - Raufosshallen

28.jan Mjøndalen  - Isachsen Stadion

4.feb   Nybergsund Toppfotball - Elverum Stadion

5.feb   Brumunddal Fotball - Elverum Stadion

11.feb Strømmen Fotball - Strømmen Stadion

18.feb Raufoss Fotball - Raufosshallen

24.feb Ull/Kisa Fotball - Jessheim Stadion

4.mar Ham Kam - Elverum Stadion

Det blir også 2 treningskamper mot OBOS-lag under oppholdet på LaManga under et ukesopphold i mars. 

19 mar Fredrikstad - Fredrikstad Stadion

26.mar KFUM Oslo - Elverum Stadion