Det ble tap i seriepremieren borte på ei tung naturgressbane mot Sandnes Ulf på søndag, og det har preget Elverum denne uka:

- Vi visste jo at vi gikk til en tøff bortekamp, i analysen etter kampen ser vi at har spilt en «grei» kamp. Vi ser at vi blir straffet hardt for de feilene vi gjør, og det er det vi tar med oss videre - vi må ikke gjøre feil, smiler Elverum-trener Tore Fossum.

Elverum-treneren var ikke spesielt fornøyd med tapet:

 - Det er ikke sånn at vi er «fornøyde» med å tape 0-2 mot Sandnes Ulf, men jeg er helt sikker på at vi har noe å bidra med i OBOS og det er en revansjelysten gjeng som er klar til søndagens kamp, sier Fossum.

- treningsuka ble ikke helt som planlagt

Grunnet den tunge naturgressbanen på Jæren, ble det litt endringer i treningsplanen denne uka:

- Uka ble ikke helt som planlagt nei, selv om bana sikkert så fin ut for de som så kampen på TV. Den var veldig tung og bløt, nesten som ei hengemyr, så vi har hatt litt «rusk i maskineriet» fram til onsdag. Vi måtte gjøre noen justeringer for enkelte spillere, så de blir klare til søndag, forteller Fossum.

Stian Lund er fortsatt ute med skade på ubestemt tid, mens Stian Simenstad som er operert for menisk, håpet å være klar til søndag:

- Stian Simenstad har nok vært litt for ivrig, så vi har måtte holde han igjen litt. Søndagens kamp kommer nok litt for tidlig, selv om han selv fortsatt håper å rekke den. Ellers regner jeg med at de som har litt smårusk er klare til søndag, sier Fossum.

Både Magnus Pedersen som er på utlån fra Sogndal, og Amor Layouni fra Degerfors i Sverige, signerte rett før overgangsvinduet stengte på fredag:

- Ikke noe er bestemt, men vi har jo muligheter til å se noen debutanter på søndag. Vi må se an treningene fram til og med lørdag, men at det kan bli noen som får et innhopp eller kanskje spiller fra start, det må vi se på, sier en lur Fossum. 

norges beste hjemmelag i fjor

Noen lag velger å bruke samme kampplan, enten det er hjemme- eller bortekamp og uansett motstander:

- Vi varierer kampplan, her hjemme på Elverum stadion skal vi fortsette med det vi gjorde i fjor. Vi var Norges beste hjemmelag i de tre øverste divisjonene og det skal vi prøve å fortsatt være. Samtidig vet vi jo at motstanderne i år er vesentlig bedre enn i fjor, det er både bedre spillere, bedre trenere, og mer taktikk enn i fjor. For tilskuerne vil nok kampene i år se litt annerledes ut, med tanke på at det er mer taktikk ute og går enn tidligere. Vi må også ta mer hensyn til motstanderne enn vi gjorde i fjor, men vi skal uansett gå ut og ta kommandoen og gå for seier, lover Fossum.

- tromsdalen ligner litt på oss

Søndagens motstander Tromsdalen, møtte Elverum på sin treningsleir på La Manga og det endte med seier:

- Vi fikk jo et inntrykk av de på La Manga og jeg har sett de i kampen mot Åsane, som de vant 2-0 hjemme. Tromsdalen er veldig godt fotballag, i motsetning til det kanskje publikum tror. Det er et spillende lag, som egentlig ligner litt på oss. Tromsdalen er et lag som ønsker å spille fotball, så jeg tror det blir en severdig kamp på søndag, forteller Fossum.

Kampen starter klokka 17.00 på søndag:

- Vi trenger all den støtten vi kan få og håper på en pangstart på hjemmekampene våre i OBOS i 2017, så møt opp, er oppfordringen fra Elverum-trener Tore Fossum.