Forrige lørdag var en viktig dag for Elverum fotball, både sportslig og økonomisk, da ble  "Årets kamp" arrangert. Keeper OG markedssjef i Elverum fotball, Fredrik Tervaniemi, er en viktig brikke, både på og utenfor banen:

- "Årets kamp" ble en stor suksess, og faktisk enda bedre utenfor banen! Målet var 2.000 tilskuere, vi nådde ikke helt det, men vi hadde 1.664 på en grå dag. Næringslivet bidro med 293 kroner pr tilskuer, så vi endte opp med rundt 450.000 kroner! Økonomisk VELDIG bra, og kampen fikk jo en brukbar avslutning også. Vi utlignet til 2-2 5-6 minutter på overtid, så alt i alt vil jeg si at det ble en veldig fin dag, smiler markedssjef Tervaniemi.

neste motstander er rosenborg

I kampen mot opprykk og flere poeng, er neste motstander Rosenborg 2 på bortebane. Kampen spilles førstkommende mandag kl. 1500.

Det varierer ofte hvilke spillere som er med på 2'er lagene, hva vil Rosenborg stille med på hjemmebane mot serieleder Elverum?

- Jeg har vært på Stig Inge Bjørnebye, for å få de til å stille et "dårlig" lag. Neida, spøk til side. De har hittil i sesongen brukt veldig mange juniorspillere på kampene, så jeg regner med at de stiller med et nesten rent juniorlag mot oss også. Uansett er det en viktig kamp for oss, og vi skal være klare, lover keeper Tervaniemi. 

Selv om de aller fleste, motstandere inkludert, har konkludert med at Elverum rykker opp, er det ikke matematisk sikret foreløpig.

-  Vinner HamKam alle sine resterende 6 kamper, må vi 10 poeng til, det betyr 3 seiere og 1 uavgjort. Men nå tar vi bare en kamp av gangen, vi er VELDIG sugne på å spille kamper! Nå skal vi ta de 3 første poengene på mandag, så får vi telle ned etter det, sier keeperkjempen med bare 7 baklengs på 20 kamper.

Føler spillerne på presset?

Det har blitt noen få poengtap etter sommerferien, ikke mange riktignok. 

Kan det ha sneket seg inn en følelse i spillergruppa om spillerne nå skal "forsvare" opprykket, mer enn at dere "jager" opprykk? 

- Ja, det kan jo selvfølgelig være slik. Noen spillere kan jo ha følt på presset, men jeg føler at vi gjorde det så bra i 2.omgangen mot Hønefoss på lørdag, at jeg tror de fleste nå ser at det ikke er "krise" hvis vi taper ett poeng eller to. Føler at vi har snudd det nå, og vi har også fått inn noen nye spillere som har måtte brukt litt tid på å "komme til rette". Nå synes jeg faktisk det ser like bra ut som det gjorde i vår, smiler en optimistisk Tervaniemi.

Treningsuka har vært bra, ingen nye skader og det betyr full tropp å velge fra. Ingen karantener heller. 

- Det er kun 3 poeng som gjelder, vi skal vinne kampen på mandag, lover Fredrik Tervaniemi. 

Gjenstående kamper etter mandagens bortekamp:

Lørdag 24. sep kl. 1400 Elverum - Brattvåg

Lørdag 1.okt kl. 1600 Gjøvik/Lyn - Elverum

Lørdag 8.okt kl. 1500 Elverum - Sundet

Lørdag 15.okt kl. 1300 Nardo - Elverum

Lørdag 22.okt kl. 1300 Elverum - Tynset

Her er det bare å sette av datoene allerede nå!