• KEEPERNE: Fredrik Tervaniemi (til høyre) holdt nullen mot Arendal på søndag. Her under oppvarming til trening med keepertrener Yngve Sandbuløkken og keeper Vegard Berntsen til venstre.

Elverum er i dytten om dagen, 2 strake seire i OBOS, ble etterfulgt av borteseier mot Grorud i 2. NM-runde onsdag kveld. Selv om seieren satt langt inne, det måtte en strafferedning til av Fredrik Tervaniemi, så er det kun seier som teller i cupen. Neste motstander er altså Bodø/Glimt på bortebane (se egen sak).  

Søndag er det Levanger som er motstander på Elverum stadion, og hjemmelaget går for den 3. strake seieren i OBOS-ligaen.

Levanger er et bra fotballag, som har startet sesongen omtrent som Elverum. De har 1 uavgjort mer, det vil si at de har 1 poeng mer enn Elverum. Levanger har scoret 12 mål på 9 kamper, men er veldig gjerrige bakover (9 baklengsmål) og bare Ranheim har sluppet inn færre mål med 5 mål.

- Dette blir en ny tøff kamp for oss, men jeg er veldig fornøyd med hva vi fikk til i Arendal. Gutta leverte veldig bra, og de gikk helt i «kjelleren» for å vinne. Vi lot Arendal ha ballen mye, for vi visste vi ville få muligheter på overganger etter hvert, sier Elverum-trener Tore Fossum.

- ballbyen elverum

Søndag var det duket for 2 oppgjør mellom Arendal og Elverum, da også Elverum håndball vant i sluttspillet mot Arendal. Dobbeltseier til Elverum over Arendal!

- Det var jo litt artig at både håndballen og vi vant over Arendal! Det er ikke lenger bare «håndballbyen Elverum», nå er det «ballbyen Elverum» som gjelder. Da jeg snakket med de som var på VIP-tribunen i Arendal, så var det også snakk om håndball selvfølgelig, og da var det jo gøy at både håndball og fotball vant og at Arendal fikk 0 poeng ut av helga mot Elverum, smiler Fossum.

Selv om Elverum vant solide 3-0 på bortebane, var det ingen «perfekt» bortekamp.

- Nja, det var vel egentlig ikke det, vi har mer å gå på. Arendal er kanskje det laget som har kjørt oss tøffest, vi ble trykket skikkelig bakpå og de hadde nok av målsjanser. I løpet av sesongen vil det være kamper hvor vi har litt med oss, mens i andre kamper går det i mot. Det jevner seg ut i løpet av sesongen, men i denne kampen gikk det nok litt med oss ja, sier en fornøyd Fossum.

Hittil i år har det vært ganske jevne resultater i de flest av kampene i OBOS.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi drar fra Arendal med 3 poeng, holder nullen og samtidig scorer 3 mål. Det er tungt å vinne borte i OBOS-ligaen, så dette var en ny milepæl for oss. Det er klart at dette gir gutta enda mer energi og selvtillit, før kampen mot Levanger, sier Fossum.

- brutt en ny barriere

Nå har Elverum fotball brutt de fleste «barrierer» denne sesongen, med seier både hjemme og borte. 

- Det neste nå er å tenke på neste kamp, innad i laget har vi ikke tenkt så mye på dette med «barrierer», men det er så klart godt å få krysset av for alt vi har fått til. Jeg tror nok gutta følte litt på det, så det var godt med en borteseier i helga, sier Fossum.

Søndagens motstander Levanger, er en hardtsatsende klubb.

- Også de har mye mer ressurser enn det vi har, og de var ganske aktive på overgangsmarkedet før sesongen. De har byttet mange spillere fra ifjor, men det ser ut som de har fått sving på det. Det er et fysisk sterkt lag, som jobber knallhardt for poengene. Omtrent som alle andre lag i ligaen, så det blir en tøff motstander for oss. Jeg tror på en jevn kamp, men at vi i den formen vi er i nå, klarer å bikke kampen i vår favør, smiler Fossum. 

Kampen spilles på Elverum stadion søndag klokka 18.00.