Elverum tapte forrige OBOS-kamp borte mot Åsane, mens KIL tapte mot tabelljumbo Arendal og på tirsdag tapte også Fredrikstad hjemme mot Ull/Kisa. Dermed er det «status quo» mellom disse tre klubbene om å unngå den siste direkte nedrykksplassen.

Elverum ligger 2 poeng bak Fredrikstad som ligger på kvalifiseringsplassen, mens KIL er 6 poeng foran Elverum. Fredrikstad har -13 i målforskjell, Elverum -18, mens KIL har -3 og best utgangspunkt. 

Det resterende kampprogrammet for klubbene ser slik ut, Elverum har her en fordel med 3 hjemmekamper. 

Elverum: 

15/10 - KIL hjemme, 22/10 - Sandnes Ulf hjemme, 29/10 - Start borte, 5/11 - Mjøndalen hjemme.

Fredrikstad:

Mjøndalen borte, Ranheim  hjemme, Tromsdalen borte og Sandnes Ulf hjemme.

KIL:

Elverum borte, Mjøndalen hjemme, Sandnes Ulf borte og Tromsdalen hjemme. 

Alle 3 lagene møter altså både Mjøndalen og Sandnes Ulf, som begge kjemper om opprykk!

- satte pris på en liten «ferie»

Elverumsspillerne har fått en liten «høstferie», det har vært en lang og fysisk krevende sesong og da er det greit å samle krefter og overskudd. 

Elverum-trener Tore Fossum er usikker på om landslagspausa vil gi noe utslag.

- Det er umulig å si, det er jo likt for alle. Gutta satte i alle fall pris på en liten «ferie», så kanskje det hjelper litt. Det har vært bra treningsdager etter Åsane-kampen, gutta har fortsatt troa og nå gjelder det å stå på helt inn til siste kamp og telle opp til slutt. Det kan fortsatt skje mye, smiler Fossum. 

Forrige kamp endte altså med et ufortjent tap borte mot Åsane. 

- Vi gjør kanskje vår spillemessige beste bortekamp for sesongen, men det endte med 0 poeng. Vi prøvde alt vi kunne, og leverer en prestasjon som burde kunne gitt poeng. Nå tapte både Fredrikstad og KIL også, så avstanden opp er den samme selv med tap mot Åsane. Utfallet av sesongen er først og fremst opp til oss selv. Det er uansett et helt annet trykk på Fredrikstad, enn det vi har på oss. Nå gjelder det «bare» for oss å få noen 3-poengere, sier Fossum.

- spesielt å møte kil

Neste kamp er altså ikke før søndag 15. oktober, hjemme på Elverum stadion mot nabo KIL. 

- Det er jo en viktig kamp for begge lag, men vi gleder oss til å møte KIL. Det er alltid litt spesielt å møte KIL, de ser på oss som nærmest en «farmerklubb». Det er nok verre for både KIL og Fredrikstad å ligge i den utsatte posisjonen, enn det er for oss. Jeg sa det ganske tidlig at vi måtte være forberedt på at vi kunne ligge utsatt til, så for oss er ikke det overraskende. Det er ikke sikkert at de vi kjemper sammen med, har tenkt den tanken, tror Fossum. 

Av de 4 gjenstående kampene, har altså Elverum 3 av de hjemme på Elverum stadion.

- Vi har vært gode på bortebane, men det er aldri «feil» å spille hjemme. Vi håper på skikkelig støtte fra tribuna, og nå var det jo bra sist mot Arendal - da vi vant 5-0. Nå er vi veldig i gang hjemme, så jeg håper publikum også vil bidra i innspurten. Det trenger vi og det kan hjelpe oss, sier Fossum. 

- alle mann på plass

Med godt over ei uke til neste seriekamp, er det god tid til å pleie slitne bein og hoder. 

- Ja da, men det var også litt derfor vi ga spillerne en fridag ekstra denne uka. Det begynte å tære litt på noen av spillerne, så da er det bedre å stoppe opp litt og ha alle mann på plass igjen fra mandagen. Forskjellen fra 2. divisjon, er jo at OBOS har mange fysiske kamper, som varer i 95 minutter. Her går det ikke å roe ned de siste 20 minuttene, hvert fall ikke slik det har vært for oss i år. Jeg synes vi har stått sesongen bra, og vi er fortsatt veldig på! sier Tore Fossum. 

Det er fortsatt 4 kamper igjen av årets sesong, så her kan alt skje! Siste kamp er hjemme mot Mjøndalen 5. november og da er i alle fall fasiten klar - om Elverum beholdt plassen eller ikke.