• UNDERHOLDENDE KAMP: Elverums trener, Tore Fossum, tror det blir en underholdende kamp mot Flisa.

Elverum fotball møter altså Flisa fotball til 1. runde i NM onsdag klokka 18.00 på SolørRadioen Arena på Flisa. I fjorårets cup, tapte Flisa knepent 0-1 mot KIL Toppfotball, som senere kom helt til en historisk cupfinale. Elverum fotball tapte 0-1 på et selvmål i 2. runde, også det mot KIL Toppfotball. 

I årets cup møtes altså lagene, og historisk har det også vært mange møter mellom Flisa og Elverum. For noen år tilbake var det tvekamp i samme divisjon, men nå er det 2 divisjoner mellom lagene og Elverum er naturligvis store favoritter.

Elverums trener, Tore Fossum gleder seg til kampen og lover at de skal opptre profesjonelt.

- Vi skal komme oss videre fra 1. runde, men vi vet at vi har alt å tape, samtidig som Flisa har alt å vinne. Men vi ønsker selvsagt å komme oss videre i cupen, forteller Fossum.

tung start på sesongen for begge lag

Både Flisa og Elverum har hatt en tung start på sesongen. Flisa står uten mål og poeng etter 2 kamper, mens Elverum står med 1 scoring og 1 poeng etter 4 kamper.

- Jeg tror ikke seriestarten har noen påvirkning på onsdag, «cup er cup» og jeg tror det blir en underholdende kamp. Flisa kommer til å gjøre alt de kan for å ødelegge for oss, og så får vi se hvem som er dyktigst, sier Fossum.

Elverum spiller i OBOS-ligaen og er dermed 2 divisjoner høyere enn Flisa. Da kan det være muligheter for at noen som ikke har spilt så mye hittil i sesongen, kanskje får etterlengtet spilletid.

- Noe lag er ikke tatt ut foreløpig, men vi kommer til uansett til å stille med et sterkt lag på onsdag. Vi har noen spillere som har småskader, og det må vi ta hensyn til. Og vi skal spille seriekamp borte mot Florø allerede på søndag, dit skal vi reise med buss og det blir ei lang reise. Da må vi ta noen hensyn, men vi har en bra lagoppstilling på gang, smiler Fossum lurt.

elverum er store favoritter

Ettersom Elverum er store favoritter, vil nok mange forvente at de vil ha ballen klart mest på bortebane mot Flisa.

- Jeg vil vel tro at Flisa sikkert kommer til å legge seg litt bakpå, og prøve å unngå at vi scorer det første målet. De kommer sikkert til å ta de kontringsmulighetene de får, og så må vi være profesjonelle og dyktige nok i vårt eget spill, til å score mål på de, sier Fossum.

Normalt skal Elverum slå Flisa 99 av 100 ganger, men «cup er cup» og det kommer som regel en cupbombe eller to i de første rundene.

- Vi gleder oss uansett til kampen, og har lyst til å få en seier og samtidig vise oss fram. Jeg vet at gutta også vil vise seg fram, og cup i Norge er morsomt å være med på og vi ønsker selvsagt å komme oss videre, forteller Tore Fossum.