• SPENT PÅ OVERGANGSVINDUET: Trener Tore Fossum må være på hugget når vinduet åpner 20. juli.

Start ligger på 3. plass på tabellen, de er 2 poeng Ranheim som ligger på direkte opprykksplass. Start tok sin første seier på én måned, da de tirsdag kveld slo Arendal 3-1 på hjemmebane. 

Elverum tok ett sterkt bortepoeng mot KIL søndag kveld, men trenger flere for å holde seg litt over nedrykksstreken. 

Selv om det altså nærmer seg fotballferie, neste kamp er borte mot Ull/Kisa 23. juli, så blir det hektiske dager for apparatet rundt laget. Overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt (20. juli - 16. august), og det kan medføre store endringer i spillerstallen.

Amor Layouni er allerede klar for Bodø/Glimt fra høsten av, men er med i troppen mot Start. Det er også andre spillere på vei både inn og ut, så dagens spillertropp kan se ganske annerledes ut etter 16. august!

- noen situasjoner fra kil-kampen henger igjen

Sist helg var det altså lokaloppgjør mot KIL på Gjemselund, en kamp som endte 1-1. 

- Jeg sitter med en litt blandet følelse etter kampen, vi gjør en taktisk bra kamp og følger matchplanen. Vi kommer til de sjansene vi visste vi skulle få, og får til de overgangene vi skulle. Det er noen situasjoner fra kampen som fortsatt henger igjen i hodet, jeg mener vi straffet for at vi er «lillebror» mot KIL, da ikke Dylan Murnane fikk rødt kort i situasjonen med Sivert Solli etter drøye 10 minutter. Uansett var det første gang vi tok poeng fra KIL i seriekamp, det må vi ta med oss, og det går framover med klubben, smiler Fossum.

Søndag er det altså Start som kommer til Elverum stadion, og det kan bli et spennende bekjentskap. 

- Vi gleder oss stort til å få Start på besøk, det er jo en stor klubb i Norge og kom fra Eliteserien i fjor. Det blir nok en tøff kamp for oss, men veldig ok at får møte et slikt lag og de har ikke prestert så bra i det siste. De fikk riktignok en seier tirsdag kveld, men før det hadde de ikke vunnet på 5 kamper, forteller Elverumtrener Tore Fossum.

- sanker ALTFOR mange kort

Det er fortsatt flere ute med karantene på søndag.

- Ja, vi er dessverre fortsatt ikke gode nok på det. Vi sanker altfor mye kort, og denne gangen endte det med karantene for 2 av spillerne - og det var i situasjoner der VI fikk frispark! Både Rebin Sulaka og Carlos Moggia er ute på søndag, og det «svir» veldig. Marius Hagen er i tillegg ute grunnet rødt kort. I en tropp som vi har, er vi avhengig av at de 11 beste til enhver tid er klare til kamp. Men vi har flere sultne spillere vi, som nå får testet seg mot bra motstand, forteller Fossum.

Alle kamper i OBOS-ligaen er jevne, og selv om det skiller 14 poeng mellom lagene, blir det mest sannsynlig en jevn kamp. 

- I OBOS er alt mulig, det er nesten det samme hvem du møter, du kan slå alle lag. Vi går for 3 poeng mot Start, og så skal det bli godt med en liten pause etter søndag, sier Fossum.

kort ferie

Det blir ingen lang fotballferie på spillerne.

- Det blir 10 dager fri «fra hverandre», men de får med seg et treningsprogram. Det blir oppkjøring felles 1,5 uker før vi møter Ull/Kisa etter ferien. Vi vet at høsten blir både tøff og lang! Vi jobber også med nye spillere og det er sikkert noen som vil forsvinne også, sier Fossum.

Overgangvinduet åpner altså 20. juli og stenger igjen 16. august.

- Dette er en utfordring for de små klubbene, og det gjør «vondt» å tenke på det. Det er et vanskelig overgangsvindu, og det er stor rotasjon på spillere. Vi har sikkert noen i vår egen stall, som har fått lite spilletid og kanskje er det noen klubber som kommer og henter de. Det skjedde jo med Amor Layouni, men vi må gjøre så godt vi kan - så vi er forberedt hvis noen forsvinner, sier Fossum.

Siste sjanse til å se Elverum fotball før ferien, er altså på Elverum stadion mot Start søndag klokka 18.00.