• SØRGET FOR POENG: Debutanten Amor Layouni (til venstre) satte inn utligningen, som sørget for et velfortjent poeng til Elverum. Marius Hagen til høyre.

Elverum fotball var noe skadeplaget før kampen, med allerede langtidsskadde Stian Lund ute, heller ikke Stian Simenstad eller Magnus Pedersen (på lån fra Sogndal) ble klare til søndagens kamp. I tillegg var ikke Adnan Cirak med i troppen, grunnet en kjenning i låret.

Kampen startet med skremmeskudd fra gjestenes kaptein, Mohammed Ahamed, men skuddet gikk like utenfor. Elverum var frampå et par ganger rett etterpå, men det var Tromsdalen som scoret først. Etter 8 minutter vant de en corner, som skulle gi uttelling. Corneren ble headet bakover i feltet og der kom nevnte Ahamed og headet den videre i nettaket - 0-1 til bortelaget!

Etter 22 minutter var Remi Svindland nære, men fikk ikke avsluttet helt. Elverum var klart best i denne perioden, uten å skape de helt store sjansene. Den store sjansen skulle derimot komme: etter 40 min fikk de corner og denne gang ble den slått på bakerste stolpe, hvor Igor Cukivic nesten satte ballen i mål! Redning på strek, og keeper ble skadet i situasjonen og ble liggende i flere minutter. 

Pausestillingen var 0-1, kanskje ikke helt fortjent etter spillet, men Elverum var ikke skarpe nok foran begge mål.

spill mot ett mål i 2. omgang

Etter 52 minutter kom Elverums hittil største sjanse, Sivert Solli kom seg fri på høyre kant og slo et nydelig innlegg til Jonas Enkerud. Enkerud skulle bare sette ballen i mål, men keeper kom for fort på og reddet. Keeper ble skadet igjen og denne gang måtte han ut og ble erstattet av reservekeeperen.

I det 70 minutt fikk publikum se en debutant for hjemmelaget, da Amor Layounu kom inn for Robin Hjelmeseth. Og det skulle vise seg å bli et viktig bytte! Etter 82 min kom enda en ny debutant på banen for hjemmelaget, da unge Peder Magnus Norman kom inn for en god Remi Svindland. 

Tromsdalen brukte alle den tid de fikk lov til av dommeren, og hjemmelaget ble mer og mer frustrerte utover i omgangen. Da det hele så ut til å ende med tap i hjemmepremieren, dukket debutanten fra Sverige opp! Et fint innlegg fra Marius Hagen på bakerste stolpe og Amor Layouni dunket ballen i mål til ellevill jubel fra hele Elverum stadion! Et meget fortjent poeng til hjemmelaget!

- hadde kanskje fortjent mer

Elverum-trener Tore Fossum var selvfølgelig glad for scoringen:

- Vi gjør det litt vanskelig for oss selv med så tidlig baklengs på en dødball, som vi burde strengt tatt burde unngått. Vi kommer oss bra etter målet og skaper noen sjanser vi bør score på. Igor har en stor sjanse, men det er en fantastisk redning av keeperen. Remi er også nære på å bryte igjennom et par ganger, så alt i alt har vi kanskje fortjent litt mer. Sjansen til Jonas er veldig stor, men da ofrer jo keeperen «helsa» omtrent - en ny fantastisk redning av deres keeper, sier Fossum.

Utligningen på overtid var viktig:

- Det var veldig godt med scoringen helt på tampen, det synes jeg gutta fortjente i dag. Det var viktig med scoringen, men vi får telle opp i november. Men det er jo klart bedre med 1 poeng, enn å tape slik det så ut til, sier Fossum.

Debutanten Amor Layouni ble dagens helt for Elverum:

- Amor en en spennende spiller, han kom jo hit rett før overgangsvinduet stengte. Han har sett veldig bra ut på trening, og vi forventer oss mye av han utover. Han må bli litt bedre kjent med oss, så skal vi spille han god, smiler Fossum.

Nå venter tøff bortekamp mot Bodø/Glimt i neste serierunde:

- Ingen kamper er lette i OBOS-ligaen, og tror heller ikke Bodø/Glimt er så mye bedre enn de andre lagene i OBOS. Vi er i samme liga, det er utgangspunktet vårt - men vi vet jo at Aspmyra blir en av de vanskeligste bortekampene i år. Vi reiser uansett dit for å gjøre en god prestasjon, sier Fossum.

godt å få poeng

Jonas Enkerud var fornøyd med at Elverum fikk med seg poeng:

- Først og fremst var det godt å få med seg det ene poenget. Jeg føler uansett at vi har litt å gå på i begge bokser, vi skaper jo noen sjanser - men det kan fortsatt bli bedre. Jeg er fornøyd med at vi klarer å komme tilbake i kampen, men det er fortsatt mye slurv og mye vi kan bli bedre på, sier Enkerud.

Enkerud mener at Elverum må prestere bedre på hjemmebane, og var ikke helt fornøyd med egen innsats:

- Så lenge det ikke blir mål eller målgivende er jeg ikke fornøyd, selv om jeg kom til noen sjanser. Vi må bygge videre på at vi kom tilbake i dag, og vi må jobbe for hverandre og legge ned en solid innsats - så kan alt skje mot Bodø/Glimt også, smiler Enkerud. 


KAMPFAKTA:

Elverum - Tromsdalen (0-1)

Elverum stadion, 727 tilskuere

0-1 Ahamed (8 min), 1-1 Layouni (90 + 5)

Gule kort for Elverum: Carlos Moggia, Rebin Sulaka

Lagoppstilling Elverum:

Fredrik Tervaniemi, Peder Nersveen (Elmadhi Bellchen fra 76 min)– Rebin Sulaka (kaptein) – Igor Cukovic – Erlend Eggen Persgård, Remi Svindland (Peder Magnus Norman fra 82 min) – Carlos Moggia – Marius Hagen, Jonas Enkerud – Robin Hjelmeseth (AmorLayouni fra 70 min)- Sivert Solli.

På benken:

Vegard Berntsen, Elmadhi Bellchen – Håkon Rønes – Shadi Ali – Farid Rahim – Peder Magnus Norman – Amor Layouni

En lokal jury kåret Rebin Sulaka til dagens beste Elverum-spiller.