Elverum-trener Tore Fossum var ingen blid mann fredag formiddag, da det ble klart at NFF hadde valgt Bodø/Glimt på bortebane som motstander i 3. runde i cupen.

- For å si det rett ut, nå er jeg fly forbanna på NFF! Dette er helt håpløst og det ser ut som vi er en klubb de gjør hva de vil med. Dette blir vår 3. bortekamp på rad i cupen, og det blir nok en tung reisebelastning i en veldig travel periode for oss. Hvis det blir ekstraomganger på onsdag, vet vi ikke om vi får fly hjem på onsdag eller må vente til torsdag. Og søndagen etter er det ny bortekamp mot Jerv i Grimstad, sier en tydelig forbannet Fossum.

Etter seieren mot Grorud i 2. runde på onsdag, hadde Elverum et berettiget håp om hjemmekamp i 3. runde.

- Av de OBOS-lagene som er igjen i cupen, er det bare Åsane og vi som har fått bortekamp. Det er to små klubber, som sikkert NFF regner med at ikke lager så mye støy. Det er rett og slett dårlig av forbundet, og vi føler at vi er en klubb de bare «kan sjalte og valte med», sier Fossum.

- god sjanse til å gå videre

Målsetningen til Elverum er uansett å gå videre i cupen.

- Sportslig sett er det helt greit, vi har en god sjanse til å slå Bodø/Glimt, selv på bortebane. Men sjansen hadde vært større på hjemmebane mot et Eliteserielag, vi ønsker uansett å gå videre. 

Det eneste som kan være positivt med dette oppsettet, er at Elverum får muligheten til revansje på Aspmyra.

- Absolutt, vi får en ny sjanse og vi får øvd mot en god motstander på bortebane. Så sportslig er det greit, men reisebelastningen overskygger det akkurat nå. Vi mener dette oppsettet er det verste vi kunne fått, forteller Fossum.

Seksjonsleder for turneringsadministrasjon i NFF, Rune Pedersen, sier dette om oppsettet:

- Alle lagene fra Norsk Tipping-ligaen og Postnord-ligaen spiller hjemme, mens alle fra Eliteserien spiller borte også i denne runden. Det gjør vi for å legge til rette for større cupfester og lage gode publikumsopplevelser. Vi har tatt hensyn til at det er en tett sesong og har derfor prøvd å legge til rette for flest mulig lokale oppgjør og minst mulig reisebelastning. I år er det også trekning av hjemmelag fra 4.runde, slik at reisebelastningen ikke har noe å si for senere runder, sier Pedersen. 

Det er vel lov å mene at NFF ikke har truffet med alle intensjoner, da Elverum i en veldig travel periode, altså får en ekstra tur til Bodø midt i uka.