Kampen startet veldig tungt for Elverum, som kom bakpå i første angrep. 1. omgang ble rene marerittet for Elverum, som ikke klarte å demme opp for Gøran Sørheim hos Drammen. Han fikk herje med elverumsforsvaret som han ønsket, og satte hele 10 scoringer i 1. omgang. Lagene gikk til pause med 21-19-ledelse til Drammen.

Da hadde Elverum ligget under med fem mål i flere perioder av omgangen. Men, så snudde Elverum kampen og 2. omgang gnistret fra håndballgutta. Drammen prøvde å stoppe lokomotiv som Tine Poklar og Magnus Fredriksen, men måtte gi tapt. Laget kjempet seg til seier, 34-36 og begge poengene ble med hjem til Elverum.

Ikke godkjent i 1. omgang

Keeper Vegard Bakken Øien forteller at han ikke godkjenner 1. omgang, både for sin egen del og for lagets.

- Det var veldig vanskielig 1. omgang. Vi slapp inn alt for mange 100 prosentssjanser. Det blir for lett for Drammen, heldigvis satte vi inn mange mål vi også. Så det ble ingen katastrofe, sier Vegard Bakken Øien.

Han oppsummerer kampen enkelt.

- Det er i 1. omgang vi gjør det alt for dårlig. I 2. omgang gjør vi det veldig bra. Vi blir veldig tette bakover i 2. omgang. I pausa tar vi en skikkelig prat sammen og bestemmer oss for å fortsette å kjempe. Angrepsmessig spiller vi bra gjennom hele kampen, og vi kunne ha satt 40 mål i denne kampen også, oppsummerer Vegard Bakken Øien.

3. keeper, Emil Imsgard, kom inn i 2. omgang og viser virkelig gode takter.

- Dette var deilig! Endelig fikk jeg stå litt i målet, og da svarte jeg godt på tillitten, synes jeg. I 1. omgang sliter vi veldig bakover, mens i 2. omgang gjør vi det veldig bra både fremover og bakover. Når forsvaret gjør det bra, så blir det også enklere for meg som keeper helt bakerst også, sier Emil Imsgard.

Drammen hadde kampen

Det var ingen tvil om at Elverum hang bakpå gjennom store deler av kampen. For det var Drammen som hadde kampen der de ville ha den.

Begge lag åpnet i et forrykende tempo og det var Drammen som holdt i rattet store deler av kampen. Elverum tok over styringa etter vel 45 minutters spill. Da snudde Elverum kampen og viste at de er fysisk sterkere enn Drammen.

Elverum-trener, Michael Apelgren, er også fornøyd med to poeng og tabelltopp etter kampen.

- Det er fantastisk at vi klarer å snu kampen. For det var slik at vi kjente veldig godt på at det var Drammen som hadde kampen. Men så snur vi kampen i 2. omgang, og det var godt å se. Jeg er stolt over hvordan vi står frem i dag, at vi står på og jobber hele veien helt inn til kampslutt, sier Michael Apelgren.

Han forteller at Drammen var vanskelige å møte søndag kveld.

- Drammen løpte oss i senk mange ganger og da ble det heller ikke mange redninger i 1. omgang. Det som er veldig positivt i kveld er at Emil kommer inn og gjør noen «elverum-redninger». Så det er godt å se at han har blitt skolert inn i Elverum, avslutter Apelgren med et smil rundt munnen.

Nå tar laget en etterlenget pause når de nå får landslagspause. Og Elverum er på tabelltopp, ett poeng foran Drammen på 2. plass. ØIF Arendal ligger på 3. plass med fire poeng færre enn Elverum.

Top tre på tabellen ser slik ut:

1. Elverum 11 poeng

2. Drammen 10 poeng

3. ØIF Arendal 7 poeng.

Fakta

       6. serierunde Eliteserien

  • Drammen - Elverum 34-36 (21-19)
  • Elverums lag: Vegard Bakken Øien, Emil Kehri Imsgard (målvakter), Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (4), Kristian Ørsted (7), Jonas Burud (2), Håkon Ekren, Tine Poklar (7), Magnus Fredriksen (2), Richard Hanisch (2), Kevin Gulliksen (8), Thrainn Orri Jónsson