Det er store ord, fra en stor mann. Om de går i oppfyllelse vil tiden vise. Men én ting er sikkert, Elverum Håndball Herrer har fått et navn i Europa.

Med det gode spillet i Champions League har ikke gått upåaktet hen i Europa, og Morten Nergaard håper på et minst like godt spill som forrige sesong.

- Vi skal gjøre det vi kan for å spille godt, både i serien, cupen og ikke minst Champions League. I fjor spilte vi veldig godt mot de Europeiske lagene, og vi overrasket mange. Jeg tror at hjemmekampene kan bli nøkkelen dette året, og håper på minst sju poeng i Champions League også i år, smiler Morten Nergaard.

Bra oppkjøring

Kapteinen kan fortelle at de har hatt en ganske hard oppkjøring. Laget har vært gjennom to turneringer før sesongstart. Santa Kristina-cup på Tynset har blitt en årlig tradisjon og for en uke siden var Elverum Håndball Herrer på turnering i Göteborg. Der spilte de blant annet mot RIK og vant!

Morten Nergaard legger ikke skjul på at sesongoppkjøringen har vært tøff.

- Den har vært hard, vi har trent masse forskjellig. Blant annet har vi trent mye på løp og kondisjon, styrke og ikke minst håndball da. Oppkjøringa har vært akkurat som den skal være, sier Morten Nergaard.

Treningskampene kan Nergaard fortelle har vært litt opp og ned, men turneringen i Tynset vant Elverum og turneringen i Göteborg ble det et tap og en seier.

- Når det gjelder treningskamper så er det litt opp og litt ned. Noen ganger er vi kjempegode, andre ganger er vi veldig dårlige, og derfor blir det litt variert spill, sier Nergaard.

Noe nytt

Under treningene har laget trent på noen nye strategier foran årets sesong. Nergaard vil ikke røpe alt for mye, men han har noe på lur.

- Vi har fått trent litt på nye spillestiler og taktikk. Blant annet sju mot seks, og trent på litt nye ting, sier Morten Nergaard hemmelighetsfullt og legger til:

- Publikum vil nok merke at vi har noen nye ess i ermet, smiler Nergaard.

En ny spiller som har signert for Elverum Håndball Herrer er Josef Pujol. Nergaard har stor tro på ny-signeringen.

- Han har kommet seg godt inn i systemet vårt, og han har kommet godt inn i laget sosialt. Han er hurtig og spiller opp de andre på laget. Så han er en veldig positiv tilvekst i laget, sier Morten Nergaard.

Cupen

Søndag 4. september kastes håndballsesongen for alvor i gang. Da møter Elverum Håndball Herrer Storhamar til tredje runde i cupen. Nergaard tror ikke Storhamar har mye å stille opp med. 

- Det er jo morsomt at vi får flere a-lag i Hedmark. Storhamar er ganske nystartet og det er moro å se at de satser. Men jeg kan garantere at de ikke har mye å stille opp med mot oss, deres ferd i cupen stopper nok søndag, smiler Morten Nergaard som gleder seg til sesongstart.

- Vi har gått og gledet oss til å spille kamper som betyr noe igjen. Nå har vi hatt en lang sesongoppkjøring, og ser frem til å komme igang med sesongen, sier Nergaard.

Målsetningen

Som årene før, så er målsetningen å ta en kamp av gangen. Men kapteinen letter allikevel litt på sløret.

- Vi har som målsetning å vinne sluttspillet, komme langt i Champions League, komme lenger i cupen enn i fjor, og gjøre det bedre i serien enn forrige sesong. Så vi må satse på å gjøre det bedre enn i fjor, sier Morten Nergaard.

Han trekker frem Champions League, som spillerne gleder seg aller mest til.

- Målsetningen vår er å gjøre det godt i Champions League. Vi gjorde det bedre enn det vi hadde trodd på forhånd i fjor, og vi må selge oss dyrt og gjøre vårt beste i år for å kunne slå foråret. Men står vi igjen med seks til åtte poeng etter 10 kamper i Champions League, må vi være fornøyde, sier elverumsingen.

Han håper nå på full hall mot Storhamar i nye Boligpartner Arena på Hamar.

- Vi skal gjøre vårt for at det blir en knallstart på årets sesong, og vi håper på at mange tar turen til Hamar for å se sesongens første kamp. Gjerne hamarsinger også, avslutter Morten Nergaard.