Keeper og kaptein Morten Nergaard er så glad at han smiler fra øre til øre. Igjen stod han en kjempegod kamp. Men han hadde et godt forsvar foran seg, og gir ikke seg sjøl æren for det gode spillet.

- Vi spiller en veldig god kamp i dag. Så godt å få ut potensialet vårt, mer enn det vi viste forrige kamp. For forrige kamp var heller dårlig, sier Morten Nergaard.

Fremover spillet også Elverum veldig godt. Alt så ut til å klaffe i kampen søndag kveld. Nergaard skyter godt av sine medspillere.

- Det var lett å stå bak et godt forsvar i dag. Og vi spiller veldig bra fremover i dag. Og ikke fikk Bækkelaget så mange kontringer i dag heller, sier Morten Nergaard.

Satser på gullet

Kapteinen er klar på hva de nå skal spille om. I finalen venter Haslum, en drømmefinale og en «El clasico-kamp». Både kapteinen og trener Michael Apelgren er enige om utfallet av finalene.

- Vi har hele tiden jobbet mot en sluttspillfinale. Nå står vi der, og vi vil jo selvfølgelig spille om gullet, sier Michael Apelgren.

Morten Nergaard er ikke snauere, og slenger ut en brannfakkel mot Haslum.

- Det er bra at vi skal ut mot Haslum. Nå skal vi vinne to av tre kamper til, det blir vanskelig, men vi skal gjøre alt for å vinne to kamper, sier Morten Nergaard.

Han vil ikke si om vi vinner de to første eller de to siste kampene, men vinne to kamper mot Haslum skal vi gjøre.

Fort terningen arena

I følge kapteinen er det få eller ingen som kan slå oss i Terningen Arena i den formen Elverum Håndball Herrer er i nå.

- Vi visste at vi kunne så mye mer enn det vi viste i Oslo. Hjemme her i Terningen Arena er det ingen som skal få slå oss, vi har jo vunnet 13 eller 14 kamper på rad, sier Morten Nergaard.

Håkon Ekren er også strålende fornøyd med kampen, og ikke minst med publikummet! De var helt enestående, mener Ekren.

- Kampen i dag er utrolig bra. Vi gjør som vi har avtalt og nesten alt går på skinner. Det publikummet i Terningen Arena i kveld gjør en kjempeinnsats. De lager noe veldig liv i kveld, og det synes vi er kjempetøft, sier Håkon Ekren til iElverum.no

«Grym match»

Trener Michael Apelgren er en veldig glad mann. Han og resten av laget var veldig revansjesugne, og revansje fikk de.

Elverum gikk opp i 2-0 ledelse etter bare 47 sekunder av 1. omgang. Etter det er det Elverum som styrer showet hele veien, og etter 10 minutter leder Elverum 7-2. Da var settingen satt, og Elverum spilte etter «manus» hele kampen.

Micke er glad at gutta tok såpass ansvar som de gjorde, helt fra start.

- Dette var en «grym» kamp. Vi spiller veldig bra i dag. Spillerne elsket situasjonen vi var i, og vi gjør akkurat som vi skal. Alle gikk ut og var forbannet og revansjesugne etter tapet på onsdag. Men nå sikter vi på mer, enn bare finalen, sier Apelgren.

Det han sikter til er gullet og muligheten for å nå Champions League. Men før det, må Elverum slå Haslum. Det blir minst like tøft som mot Bækkelaget, skal vi tro svensken.

- Haslum er et godt lag, og de spiller godt. Vi slo de sist vi møtte de i Nadderud Arena, men da gjaldt det bare om bronsen. Nå blir det nok tøffere, nå når det står om Champions League. Både vi og Haslum har siktet mot dette hele sesongen, det er nå det skal avgjøres, avslutter Michael Apelgren.

KampFakta

Elverum vant 2-1 over tre kamper i semifinalen mot Bækkelaget.

Elverum - Bækkelaget 34-21 (18-8)

Elverums lag: Morten Nergaard/Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik W. Linderud. Torbjørn F. Eide 1, Petter Øverby 5, David Wattstrøm, Aleksander Børresen 1, Tamas Ivancsik 5 (3 på straffer), Lars Nordberg 1, Nicolaj Mehl 1, Andre Lindboe 5, Erik Thorsteinsen Toft 3, Jonas Burud 3, Håkon Bratvold Ekren 1, Luka Mitrovic 3, Steffen Stegavik 6.