• I VINDEN: David Wattström (i lufta) storspilte og grep virkelig sjansen da den bød seg. Han satte fire mål mot Runar Sandefjord

Kampen startet veldig bra for Elverum. De svarte og hvite ledet 5-0 etter bare 5 minutter av første omgang. Da så Runars trener Johan Zanotti seg nødt til å ta en "timeout". Det gikk hele fem minutter og 16 sekunder før Runar satt inn sitt første mål.

Men Morten Nergaard hadde bestemt seg, det skulle ikke bli noe målkalas for Zanottis menn og elverumsgutten vartet opp med redninger på løpende bånd. Til pause stod det 20-10 til Elverum.

Godt keeperspill 

Både Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien stod hver sin omgang i kampen mot Runar Sandefjord. Begge målvaktene slapp inn 10 mål hver. Bakover på banen har Elverum vært ganske så stødige, og spiler fremover fikk de også til under gårsdagens kamp.

Trener Michael Apelgren er over seg av begeistring når det gjelder keepernes prestasjoner.

- Morten spiller bra og Vegard leverer alltid varene, han er alltid god når han kommer utpå, sier Michael Apelgren.

De unge viste seg frem

Under kampen mot Runar Sandefjord var det tidlig i kampen klart at Elverum ville vinne. Det utnyttet Apelgren og satte et stadig yngre mannskap på banen. Spillere som Jørgen Jansrud, David Wattström og Jonas Burud utmerket seg blant de unge.

Jonas Burud utmerket seg godt og satte inn fire scoringer og ble i tillegg kåret til banens beste spiller.

- I dag satt alt, laget gjør en kjempeinnsats og alt fløt godt, sier Jonas Burud smilende.

Han har hatt en stigende formkurve gjennom hele sesongen, men har til tider vegret seg for å skyte sjøl. Men i gårsdagens kamp var det mye som talte for det motsatte.

- Det er utrolig gøy å gripe sjansen da man får lov til å spille. Jeg har også tenkt på at jeg må ta mer skytteransvar, og i dag satt det virkelig, sier unggutten.

Bronsen er sikret

Etter at Elverum håndball herrer sist uke slo Halden i Remmenhallen og fikk en luke på fire poeng ned til Halden, gjør det at Elverum allerede nå er sikret en bronsemedalje i årets Grundigliga. For skulle Elverum tape de to siste seriekampene og Halden vinne sine to, vil Elverum være foran Halden på innbyrdes oppgjør.

Og det har også trener Michael Apelgren tenkt på, men han tenker også på sølvkampen. For skulle Haslum avgi poeng mot Halden i neste serierunde, vil det bli sølvkamp i Nadderud Arena neste onsdag.

- Det hadde vært veldig kult å fått en sølvkamp mot Halden onsdag neste uke. Kampen mot Bækkelaget førstkommende søndag er viktig. Men det hadde vært moro å spilt om sølvet mot Haslum til uka, sier Michael Apelgren.

Apelgren er veldig glad for seieren og poengene som kom onsdag kveld.

- Dette var en veldig bra kamp. Hele kampen igjennom var det bra. Og det jeg synes er bra å se er at de unge virkelig tar tak og griper sjansen de får når vi leder så mye over Runar, sier elverumstreneren.

Kampfakta 

Elverum - Runar 35-20 (20-10)

Elverums lag: Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien (målvakter), Kalle Björkman 3, Petter Øverby 1, David Wattstrøm 4, Aleksander Børresen 2, Tamas Ivancsik 4, Lars Nordberg 1, Nicolaj Mehl, Jørgen Jansrud 4, Andre Lindboe 3, Jonas Burud 4, Håkon Bratvold Ekren 3, Luka Mitrovic 5, Steffen Stegavik 1.