Elverum Håndball Herrer er altså med det klare for gruppespillet i EHF Champions League denne sesongen. I fjor spilte Elverum for første gang Champions League. Noe som var ganske stort for klubben.

Fredag har det vært stor møtevirksomhet i EHF og de har kommet frem til hvilke lag som går direkte inn i gruppespillet, og hvilke lag som må ut i kvalifisering. Fredag formiddag kom beskjeden om at Elverum nå er direkte kvalifisert til å spille i Champions League.

50-50

Som vi tidligere har skrevet, antydet trener Michael Apelgren i Elverum Håndball Herrer, at det kunne gå begge veier. Han anså det som 50-50 om Elverum skulle gå til gruppesillet eller om de måtte gjennom en kvalifiseringsrunde.

Han erkjenner at en kvalifiseringsrunde ville vært tøft, og at han nå er glad for at de går direkte til gruppespillet.

sinnessjukt

Når vi ringer Michael Apelgren har han ikke rukket å få med seg det glade budskapet.

- Det er jo helt «sinnessjukt» at EHF har tatt med oss direkte inn i gruppespillet. For bare et par år siden ville det være helt utenkelig at et herrelag fra Norge ville gå direkte inn i gruppespillet i EHF Champions League, sier Michael Apelgren.

Tidligere har han fortalt at betydningen av å gå direkte til gruppespillet er stort, ikke bare sportslig men også økonomisk. Som EHH har opplyst tidligere, gikk klubben med et overskudd på litt overkant av 300.000 ved deltakelse i Champions League i fjor. Det er dette Apelgren sikter til, når han sier at det vil bety mye økonomisk for klubben.

Tidligere har Apelgren sagt til iElverum at det var en helt fantastisk opplevelse å spille i Champions League i fjor.

- Den store spenningen ligger jo i det sportslige, men bare å få møte store lag i Europa gjør noe med en. Og at vi tok sju poeng var bare helt utrolig, sa Apelgren i et intervju tidligere i juni.

Gruppe C&D

Elverum Håndball Herrer er seedet i gruppe C eller D. I fjor spilte vi i gruppe D. I samme gruppe finner vi blant annet Team Tvis Holstebro, HBC Nantes, HC Metalurg, og HC Motor Zaporozhye. Elverum har tidligere møtt alle disse lagene.

Hvilken gruppe Elverum skal spille i, blir avgjort 1. juli i Danmark. Da trekkes nemlig gruppespillet. I år gjøres dette hos EHFs nye balleverandør, SELECT.

Her er lagene som er i gruppe C&D:

Naturhouse La Rioja (ESP)
HC Motor Zaporozhye (UKR)
Chekhovskie Medvedi (RUS)
Besiktas MOGAZ HT (TUR)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Elverum HH (NOR)
Montpellier HB (FRA)
HC Metalurg (MKD)
Team Tvis Holstebro (DEN)
HBC Nantes (FRA)

I tillegg vil det komme to lag fra kvalifiseringa. Der er det åtte lag som kjemper om to plasser.

Du kan lese mer om uttaket og trekningen til gruppespillet på hjemmesidene til EHF Champions League.