Hanisch er en spiller som tidligere har vært med i Champions League, senest forrige sesong. Han kommer fra den svenske Champions League-klubben, IFK Kristianstad, og en ny håndballprofil er dermed klar for Elverum.

27-åringen har også bakgrunn fra svenske landslag der han har spilt for både U19 og U21-landslagene.

Sammen med Kristianstad har han de siste to sesongene blitt svensk mester med klubben, og han spilte forrige sesong Champions League mot lagene i Gruppe B, der FINAL4-mester, Vardar, deltok sammen med blant annet Kielche, Rhein-Neckar Löven og Celje, opplyser Elverum Håndball Herrer via sin hjemmeside.

- En dyktig spiller

Elverum-trener, Michael Apelgren, er godt fornøyd med signeringen og forteller at han en stund har fulgt 27-åringen tett.

- Richard Hanisch har jeg hatt sansen for lenge, det er en spiller som jeg har fulgt tett og er en dyktig spiller. Jeg har også møtt han for noen år siden, og jeg er veldig glad for at han nå skal spille for Elverum, sier Michael Apelgren.

Richard Hanisch er en «allround» spiller på ni-meteren, og kan brukes på back-rekka. Men, Apelgren og Elverum har en spesiell tanke på hvordan potensialet til Hanisch skal brukes til sitt fulle.

- Hanisch er en spiller som er litt «allround» på ni-meteren og kan egentlig brukes på alle ni-meter-posisjonene. Siden, er det vel ikke vår tanke å bruke han så mye på høyreback, som han vanligvis spiller. Men han er god som venstreback og playmaker også, sier Apelgren.

Den svenske treneren kan avsløre at Richard Hanisch inngår i en gruppe med fire spillere som skal brukes ganske mye den kommende sesongen.

- Tanken er at Hanisch skal være en av fire spillere som vi bruker mye på midtback og venstreback sammen med Håkon Ekren, Magnus Fredrisken og Tine Poklar, sier Michael Apelgren.

Spådd å bli en «attraksjon»

Richard Hanisch er en såpass godt kjent spiller at Michael Apelgren har stor tro på landsmannen.

- Han er en dyktig spiller og kommer til å være en attraksjon i den Norske ligaen. Han har også spilt sammen med Josef Pujol i Hammarby, hvor han ble åretes venstreback i ligaen. Dette er en spiller vi har store forhåpninger til. Han skal hjelpe oss å vinne titler og gjøre det bra i Champions League. Det blir nesten som sånn med Josef Pujol, kommer hit ett år og gjør det bra og drar til en storklubb,  smiler Michael Apelgren.

Nå begynner laget å bli komplett, men fortsatt gjenstår noen brikker før laget er klar for en ny sesong.

- Vi har nok litt igjen, men det begynner å bli ganske så klart nå. Følelsen jeg sitter med akkurat nå, er at motsanderne våre skal være ganske gode for å slå oss denne sesongen. Det at vi fortsetter å være «frempå», og det er kult, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

Personalia

Navn: Richard Hanisch
Født: 2.juni 1990 (Eskilstuna)
Fatning: Høyrehent
Posisjon: Back
Høyde: 190 cm
Vekt: 90kg

MÅl:
Sveriges U19-landslag: 40 mål/26 kamper
Sveriges U21-Landslag: 29 mål/21 kamper
EHF Champions League 2016/2017: 4 mål
EHF Champions League 2015/2016: 18 mål
Handbollsligaen 2016/2017: 52 mål i grunnspill – 9 mål i sluttspill

Tidligere klubber:

HK Eskil (Moderklubb–2007) Redbergslids IK (2007–2013) Önnereds HK (2012, lån) Hammarby IF (2013–2014) HSV Hamburg (2014–2015) IFK Kristianstad (2015–2017)