Når nesten samtlige spillere melder seg på scoringslista er det ingen tvil hva slags form Elverum er i. De spiller med hjertet godt utenpå drakta og gir 100 prosent i hver kamp. Ekstra gledelig var det å se Erik Toft finne igjen skytterformen etter skadeavbrekket.

1. omgang startet jevnt. Elverum lå alltid foran, men de første 10 minuttene holdt Halden følge. Men derfra og ut var det «takk og farvel». Elverum anført av Erik Toft og Håkon Ekren gikk fort opp i ledelsen og ble der. Til pause stod det 17-12 til Elverum.

Byttet mange

Men det stoppet ikke der. For 2. omgang startet like forrykende som 1. omgangen ble avsluttet, og nok en gang gikk Elverum ifra. Med strålende forsvarsspill og keeperspill fra både Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien, kunne Elverum igjen innkassere to poeng og fortsatt er de ubeseiret i GRUNDIGligaen.

Også de såkalte «unggutta» gjorde det veldig bra i onsdagens kamp mot Halden. Både Torbjørn Eide, David Wattström og Jonas Burud fikk mye tillitt fra Michael Apelgren. Både Eide og Burud takker for tillitten og setter inn tre mål hver. Wattström kvitterer med to scoringer.

Kong Håkon 

Men den spilleren som virkelig fortjente all heder og ære i onsdagens kamp, var Håkon Ekren. Han har tatt mange skritt denne sesongen og hevder seg nå blant de beste spillerne på laget. Han scorer fem mål, fem gode mål.

Måten disse fem målene kom på er nærmest fantastisk. Håkon skaffer også Elverum en del straffekast. Måten Ekren har utviklet seg på denne sesongen, ved å ta større ansvar som playmaker er bare til å bøye seg i støvet for.

Også trener Michael Apelgren skryter av 22-åringen.

- Det som er positivt med Håkon er at han har fått en ganske rolig spillestil som playmaker. Han har fått ro over seg, og hvordan han legger opp spillet og spiller onsdag kveld er ganske bra, sier Michael Apelgren og legger til:

- Håkon har en bra styrke, han er sterk og er god mann mot mann, sier Apelgren.

Men han vil også trekke frem Wattström.

- David har virkelig trådt opp de siste ukene. Han har virkelig tatt mange steg og det er moro å se at han lykkes, sier Michael Apelgren.

Sjøl er Håkon ganske rolig av seg og konstaterer at ting går bra om dagen.

- Det er hyggelig å høre sånne tilbakemeldinger fra Micke, og det setter jeg veldig stor pris på. Det gjør verdt å jobbe så hardt som jeg har gjort for å komme dit jeg er i dag, sier Håkon Ekren.

Lekende lett

Slik kampen utartet seg mot Halden onsdag kveld, ble det nesten en lekestue for Elverum. Taigan sang og ropte «lekestue» flere enn én gang. Og Ekren kan være enig i at det var en lettere kamp enn de hadde forventet.

- Nei, det ble jo ganske greit dette. Vi vinner med 10 mål til slutt, og vi har full kontroll på kampen etter de første 10 minuttene. Nivået er så stort når vi spiller på vårt beste. Nå vet jeg ikke hvilket nivå Halden spilte på onsdag kveld, men det kan faktisk se ut som om nivået er såpass stort som resultatet her viser, sier Håkon Ekren.

Også trener Apelgren har bare godord om kampen.

- Det er ikke mye og sette fingeren på i kveld. Vi gjør en veldig bra kamp, og en etter en kommer innpå bana og leverer sakene sine og gjør det veldig bra, sier Michael Apelgren.

- Ja, alle spillerne hadde dagen sin i kveld. Til og med de unge.

- Nå synes jeg at «til og med» blir litt misvisende da vi ser hva de klarer å få til i kampen. Dere ser jo hvor bra ungdommene er uke inn og uke ut, så jeg er kjempestolt av alle spillerne og ikke minst de spillerne som til vanlig ikke spiller så mye. Men allikevel presterer på topp, sier Michael Apelgren.

Han er godt fornøyd med å få tilbake Erik Toft til kampen, og ikke minst at han har skuddarmen fininnstilt.

- Det var herlig å se at Toft er tilbake og går på for fult med en gang. Og skuddarmen har han fortsatt med seg også, smiler Michael Apelgren.

Haslum neste søndag

Med en lett kamp mot Halden onsdag, kommer det nå tre veldig tøffe bortekamper på rekke og rad. Søndag 11. desember møter Elverum Haslum på bortebane. Lørdag 17. desember spiller Elverum bortekamp mot ØIF Arendal og onsdag 21. desember går turen til Trondheim for å spille mot Kolstad. Tre veldig tøffe bortekamper står på kampprogrammet, og dette blir ilddåpen for Elverum.

- Det er ingen tvil at vi kommer i en periode nå hvor vi møter de tre tøffeste langene i Norge på bortebane. For det kommer til å bli ganske tøft de neste to ukene, sier Michael Apelgren.

Haslum er første hinder for Elverum og den svenske treneren har mange tanker rundt kampen mot Haslum.

- Vi ser frem mot kampen, men jeg tror vi kommer til å få en aha-opplevelse. Vi må forberede oss godt og se hva vi får til. Haslum har hatt det litt tøft en tid nå, og det er nok ingen fordel for oss. For da bruker det som oftest og snu og bli motsatt etter en stund. Men vi skal bevise at vi er gode og det handler nå de neste kampene om å bevise for oss sjøl og for alle at vi er så gode som vi ser ut til å være, avslutter Michael Apelgren.

Kampen mot Haslum går i Nadderud Arena søndag 11. desember klokka 18.00. Du kan følge kampen direkte på ElverumsRadioen fra klokka 17.30.

Fakta
  • GRUNDIGligaen, runde 10.
  • Elverum - Halden 35-25 (17-12)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud, Torbjørn Eide (3), David Wattström (2), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (2), Nikolaj Mehl (3), Jørgen Jansrud, André Lindboe (4), Erik Toft (7), Jonas Burud (3), Håkon Ekren (5), Tine Poklar (4)
  • Tilskuere: 1.215