• MITROVIC: Luka Mitrovic (til venstre) satte inn seks mål under kveldens kamp. (FOTO: Mari Nyberget)

Elverum slet litt fra starten av første omgang. Og Bækkelaget ledet fortjent i de første minuttene. Men Elverum kommer sterkere tilbake og dro sakte med sikkert fra.

André Lindboe tok tak og dro resten av laget i rett retning. Lindboe, Steffen Stegavik, Luka Mitrovic og Tamas Ivancsik var med å dro lasset.

mester-Nergaard

En vet ikke om man skal grine eller le, men Bækkelaget kunne fort gjort det første da Morten Nergaard bestemte seg for å stenge målet. I første omgang hadde han 62 i redningsprosent, noe som er meget sterkt.

- Ja, det gikk bra i dag, sier en noe heller beskjeden Morten Nergaard.

På straffekastene var han også helt konge og hadde nærmere 70 i redningsprosent. Men hvorfor skal det variere sånn? Nergaard spilte en kjempekamp hjemme mot Bodø. Borte mot Bodø lakk han som ei hølsil. Hjemme mot Bækkelaget gjør han nok en god kamp.

- Jeg tror det er litt mentalt. Hele laget var jo sikre på at vi skulle slå Bodø, da spilte vi bare 90 prosent. Nå mot Bækkelaget visste vi at det kom til å bli veldig tøft. Det er sluttspill nå vet du, da begynner det å dra seg til litt, da må vi prestere opp vårt mot beste, sier Morten Nergaard.

Rotete start

Trener Michael Apelgren er veldig stolt over guttas innsats i kveldens kamp, men han vil allikevel trekke frem en rotete start på kampen.

- I begynnelsen er vi litt stressa. Men når vi begynner å roe oss ned så begynner ting å falle på plass. I begynnelsen av kampen er Bækkelaget bedre enn oss, men så står Morten Nergaard kjempegodt i mål og redder både straffer og flere 100 prosentsjanser, sier Michael Apelgren. 

Men nå må man beholde fokus. For den tøffeste kampen venter oss i Oppsal Arena neste onsdag, mener treneren.

- Det er viktig at vi legger fokus på at vi skal nullstille oss, og ta returkampen seriøst. Nå må vi beholde fokuset og innse at det tøffeste venter på onsdag, ikke i dag, sier svensken.

sTRESS

Godordene hagler om Morten Nergaard. Også Luka Mitrovic er godt fornøyd med kampen i kveld, og han roser Morten Nergaard opp i skyene.

- Vi fikk en vanskelig start, og vi stresser litt i de 15 til 20 første minuttene. Men vi har en kjempemålvakt i Morten Nergaard som stopper det meste som kommer forbi forsvaret, sier Luka og legger til:

- Denne kampen vant vi lett, men det blir nok en tøffere kamp i Oppsal Arena. Da blir det nok mer tøffere, sier Mitrovic.

Også André Lindboe får ikke fullrost Nergaard nok.

- Vi spiller en litt rotete start på kampen, da er det jo godt at vi har Morten bak som redder og redder, sier Lindboe.

Godkjent kamp

Lindboe vil fremheve Nergaard, men også forsvaret. Spesielt i andre omgang sitter forsvarsjobben.

- Bakover er vi solide ut i kampen. Vi slapp til for mye i første omgang, men da står Morten opp og redder. Vi spiller for det meste bra, vi kommer til sjanser og setter de. Så alt i alt en godkjent kamp, sier Lindboe.

André ser frem til returmøtet, som han tror blir knalltøft.

- Nå har vi studert spillet til Bækkelaget ganske godt og vi er tro til det vi skulle gjøre. Men returkampen blir knalltøff. De slo ut Arendal, de har vist at de er et godt lag. Derfor må vi spille opp mot vårt beste for å kunne slå Bækkelaget om ei uke, sier André Lindboe.

Lik kampen mot Bodø

Om noen fikk en såkalt «deja vu-opplevelse» i kveld, så kan nok det stemme. For kampen var nesten en reprise på hjemmekampen mot Bodø, hvor Elverum vant med 13 mål. Sjøl om det er to forskjellige lag, kan det føles slik ut mener Michael Apelgren.

- Denne kampen var veldig lik som kampen mot Bodø, og nå må vi ikke gå i fella. Vi gjorde det mot Bodø. Men når vi får målvaktsredninger som Morten vartet opp med i dag, er det lett å vinne kamper også, avslutter Michael Apelgren.

Neste kamp spilles i Oppsal Arena onsdag 4. mai klokka 18.30.

KampFakta

Første kamp i semifinalen, best av tre.

Elverum-Bækkelaget 32-22 (14-9).

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegar Bakken Øien (målvakter), Kalle Björkman 1, Petter Øverby 1, David Wattstrøm, Aleksander Børresen 1, Tamas Ivancsik 4, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 3, Andre Lindboe 9, Erik Thorsteinsen Toft 2, Jonas Burud 2, Håkon Bratvold Ekren, Luka Mitrovic 6, Steffen Stegavik 3.