Men så kommer det et keeperbytte. Morten Nergaard går av banen og Vegard Bakken Øien entrer parketten. Det blir en «game changer» og kampen blir snudd på hodet.

Etter at Vegard kommer inn i målet, etter 10-15 på resultattavla så skjer det ting. Elverum kommer inn i en god steam, og inn i de første minuttene av 2. omgang står det 20-17 til Elverum. For en opphenting!

«Vegard vegg»

Etter å ha tett oppunder 50 i redningsprosent etter sitt innhopp i 1. omgang, fortsatte Vegard i samme tralten i første halvdel av 2. omgang. Utover i omgangen satt flere og flere baller i nettet bak Bakken Øien, men Elverum vinner til slutt 34-28.

Sjøl forteller målvakten at han må gripe sjansen da han får den.

- Det var en fantastisk følelse å stå i mål og redde de første skuddene til Bækkelaget. Jeg tenkte at jeg bare måtte gjøre det jeg gjør på trening, også i en kamp. Og det fungerte, men jeg burde ha reddet to baller til i 1. omgang. Det kunne vært bedre, sier Vegard Bakken Øien.

Han får også gode skussmål fra trener Michael Apelgren.

- Vegard er så utrolig god når det gjelder. Han har vist gjennom hele høsten at han er god i mål, og jeg kan alltid stole på Vegard, sier Michael Apelgren.

Godt bevart hemmelighet

Apelgren kan ikke få fullrost Vegard Bakken Øien godt nok. Han går så langt som å si at Vegard er Norges best bevarte hemmelighet.

- Han er den beste andremålvakten man kan ha. Vegard går innpå gang på gang og tetter igjen bakover. Vi pleier å si at Vegard er Norges best bevarte hemmelighet, smiler Michael Apelgren.

Andre spillere som viste seg frem i onsdagens kamp er toppscorer for Elverum så langt i sesongen, Tamas Ivancsik. Han satte inn fire straffer og ett spillermål. Banens beste ble Petter Øverby, han hadde hele åtte nettkjenninger.

Apelgren mener at laget viser en enorm styrke ved å hente seg opp fra 10-15 til 14-15 til pause. Men han er også ydmyk på at det er noen ting som kunne vært bedre.

- Det vil alltids være noen småting og sette fingeren på. Men i dag er det Vegard som er konge i Terningen Arena. I tillegg er Bækkelaget veldig gode og det gjør at vi kommer litt bakpå. Jeg er veldig imponert av hva de får til i 1. omgang. Da var jeg faktisk litt i tvil om vi skulle klare det, men så kommer Vegard og redder kvelden, sier Michael Apelgren.

Videre i cupen 

Ettersom Elverum slo ut Bækkelaget, så kan det nesten ikke bli tøffere motstand i kvartfinalen. Apelgren peker kun på to lag som er nogen lunde like kvasse som Bækkelaget.

- Det er bare Haslum og Arendal som er så gode som Bækkelaget, så hvis vi ikke møter dem i kvartfinalen, vil vi få en noe lettere motstand enn det vi hadde i 4. runde, sier Apelgren.

Torsdag klokka 12.00 vil kvartfinalene bli trukket. iElverum vil oppdatere utover dagen på hvem Elverum møter i kvartfinalen og hvor kampen skal spilles.

Champions League

Men nå rettes fokuset over på lørdagens kamp mot HC Metalurg i Champions League. Elverum drar nedover til Skopje og Makedonia allerede fredag morgen. Kampen spilles i Boris Trajkovskie Arena klokka 17.30 lørdag ettermiddag.

Som vanlig overfører ElverumsRadioen Champions League-kampene direkte på radioen.

Fakta
  • Elverum - Bækkelaget 34-28 (14-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik W. Linderud, Petter Øverby (8), Aleksander Børresen (4), Tamas Ivancsik (5), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (6), Erik Thorsteinsen Toft (4), Jonas Burud (2) Håkon B. Ekren, Tine Poklar, Audun Breen Røragen, Josef Pujol (3)
  • Tilskuere: 1.035