I 1. omgang ble det klart ganske tidlig at Elverum hadde én stilling på gasspedalen, og det var full gass. Etter fire minutter og 30 sekunder ledet Elverum 5-1. Men det skulle ta hele 10 minutter før Elverum satte inn sitt sjette mål.

Men så løsnet det for elverumspillerne og gikk til pause med 17-12-ledelse. I 2. omgang fikk spillere som ikke får så mye spilletid prøve seg, og de gjorde en god jobb. For sluttresultatet ble 32-26 til Elverum, og fortsatt er de ubeseiret i GRUNDIGligaen så langt denne sesongen.

Og det er noe Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer er meget stolt av.

- Det virker som vi har god kontroll på kampen, og det kjentes ganske rolig hele veien. Og det er kult og se at det er så mange som stiller opp og beviser at de kan, spesielt de spillerne som ikke får så mye spilletid til vanlig. Vi har så langt vært stabile både i denne kampen og i ligaen i år, sier Michael Apelgren.

Stabilt gode

Elverum har virkelig hatt en stabil høstsesong. Og der har alle spillerne hatt noe å si, sier Apelgren.

- Vi har vært stabile en god stund nå. Og alle spillerne er hele tiden på tå hev og er ganske stabile de også. Og det gjelder alle spillerne, smiler svensken.

Nå skal han sette seg ned og analysere kampen og se hva som gikk bra og hva som gikk dårlig. Men strengt tatt var det svært lite som gikk dårlig i denne kampen.

Noen feilpasninger var det, men det som det kom aller mest av, var at spillerne brant alt for mange 100 prosentsjanser. Spesielt i kontra og alene med keeper. Men Apelgren tenker ikke mye på det nå.

«Mardröm» 

En episode i 1. omgang kunne fort ha blitt et rent mareritt for Elverum Håndball Herrer. Aleksander Børresen var innblandet i en kollisjon med en drammenspiller, og det så ikke bra ut. Det var kne mot kne, og Børresen ble liggende på gulvet og vri seg i smerter. Det fikk Apelgren til å få frysninger.

- Det var den største dramatikken i denne kampen. Ellers gikk kampen knirkefritt. Heldigvis var det kne mot kne, og vi fikk «smurt» opp igjen kneet og det gikk fint. Men, jeg fikk opp noen bilder og jeg «måla opp et mardrömssenario», sier Michael Apelgren.

Aleksander Børresen klarte seg fint, og spilte store deler av 2. omgang.

Fikk mange svar

Elverum møter også Drammen neste onsdag, for da er det kvartfinale i cupen. Og i denne kampen fikk Apelgren svar på mange spørsmål når det gjelder returkampen mot Drammen og ikke minst inn mot kampen med La Rioja på søndag.

- Vi kommer til å få flere svar når vi setter oss ned og studerer video og analyserer kampen. Men vi fikk godt svar på at vi har den bredden i laget vi ønsker, sier Michael Apelgren.

Han trekker frem at Mathias Kolstad Holm ikke helt hadde dagen sin under onsdagens kamp, og at han desidert kommer sterkere tilbake neste onsdag.

Landslagspause

Fra neste onsdag og kampen mot Drammen er det to uker med landslagspause, noe som kommer spillerne til gode skal vi tro Apelgren.

- Nå kommer landslagspausen og den er litt større enn forrige sesongs pause. Det tærer på mentalt og komme opp i rett motivasjon inn til to kamper i uka. Det er tøft både mentalt og psykisk, sier Michael Apelgren.

Den første kampen etter landslagspausa er bortemøtet mot La Rioja. Men først er det hjemmekamp mot de på søndag.

gruppefinale

Førstkommende søndag kommer gruppefinalen i vår gruppe i Champions League. Apelgren har tro på at det spanske laget skal få kjempe om poengene i Terningen Arena.

- La Rioja har nok ikke samme innstilling som Montpellier hadde da de kom til Terningen Arena. De gikk nok inn i kampen og tenkte at det var klart at de skulle slå et Norsk lag. Nå har vi vist Europa hva vi kan, så La Rioja gjør nok hjemmeleksa si, og kommer nok mer forberedt og med en annen holdning enn Montpellier. De blir tøffe å slå uten tvil, men vi skal gjøre alt for å vinne og ta to nye poeng, sier Michael Apelgren.

Den svenske treneren mener at det å slå La Rioja er en større bragd enn å slå Montpellier, mye på grunn av at La Rioja med all sannsynlighet kommer til å være mer forberedt og komme med en vinnerinnstilling uten like mot Elverum førstkommende søndag.

Men Apelgren har trua.

- Vi går inn i kampen for å vinne, avslutter Michael Apelgren. 

Fakta
  • Elverum - Drammen 32-26 (17-12)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (2), Torbjørn Fredriksen Eide, David Wattström (2), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivancsik (5), Nikolaj Mehl (2), Jørgen Jansrud, André Lindboe (3), Erik Toft (6), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (2), Tine Poklar (4), Josef Pujol (2)
  • Tilskuere: 1.329