Kampen startet jevnt og ingen av lagene ledet med mer enn to mål. Til pause karret Elverum seg til ledelse 13-14 og hadde fordel av å starte med ballen i 2. omgang.

Men i 2. omgang ville også Chekhovskie Medvedi være med mer. De gjør det litt vanskelig for Elverum, og går i føringen med to mål. Så henter Elverum seg inn igjen og etter 24-24 bestemmer Elverum seg for å sette inn høygiret. Anført av en målkåt Tamas Ivancsik og en Morten Nergaard som plukker baller både i spill og på straffer, så stikker Elverum i fra.

Når Chekhovskie Medvedi i tillegg pådrar seg en utvisning vel fire minutter før slutt, betyr det også slutten for vertene. Elverum stikker mer og mer fra og vinner kampen komfortabelt 26-31.

Murvegg

Morten Nergaard stod en knallkamp og reddet flere gode skudd. Han reddet fem av sju straffer, noe som tilsvarer rundt 71 i redningsprosent på straffer. Morten Nergaard var torsdag kveld en levende murvegg!

Han reddet også mange skudd ellers, og må ta en del av æren for at Elverum vinner med fem mål mot de russiske mesterne torsdag kveld. Skuffelsen fra hjemmekampen er snudd til vill glede og flotte jubelscener i Russland.

Elverum hadde nemlig «stang ut» mot Chekhovskie Medvedi hjemme i Terningen Arena. Da var det noen dramatiske sluttsekunder, hvor Erik Toft kommer på en skuddmulighet som ikke var så god. Keeper redder og kampen endte 28-28 og poengdeling. Torsdag kveld fikk Elverum sin revansje.

Skadeskutt

Elverumtrener Michael Apelgren uttalte til iElverum tidligere torsdag formiddag at Elverum dro skadeskutt ned til Russland. Viktige spillere som André Lindboe, Petter Øverby og Erik Toft skulle ikke spille. Lindboe og Toft var ikke en gang med til Russland, og Petter Øverby fikk foten nedkjølt etter bare noen minutter.

Men da står David Wattström frem og viser at også han er kapabel til å spille på venstrekanten. Han setter fire fine scoringer i kampen mot Chekhovskie Medvedi, og gjør seg ikke bort i forsvaret heller.

En annen spiller som viste at han kunne, var unge Torbjørn Fredriksen Eide. Sjøl om han ikke var noen måljeger i denne kampen, stod han støtt bakover i forsvaret. I tillegg til innhoppene han gjorde på strek for Elverum.

Skaden i hånden til Josef Pujol var knapt synlig, sjøl om han noen ganger vegret seg for å skyte. Men hånden holdt i 60 minutter, og Pujol var meget delaktig i fem-måleseieren for Elverum. Sjøl satte Pujol to mål.

Toppscorer for Elverum ble Tamas Ivancsik. Han satte inn hele ni mål, flere av de på straffekast. I følge EHF kom fire av målene til Ivancsik fra sju-metersmerket. 

Tabellen

Plass - Lag - Kamper - Vunnet-Uavgjort-Tap - Poeng

1. Montpellier HB                 7   5  0  2   10

2. Naturhouse La Rioja        7   4  1  2   9

3. Elverum Handball          8   3  1  4   7

4. HC Metalurg                    7   3  0  4   6

4. Chekhovskie Medvedi     8   2  2  4   6

4. TATRAN Presov              7   3  0  4   6

Fakta
  • Champions League, runde 8.
  • Chekhovskie Medvedi - Elverum - 26-31 (13-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby, David Wattström (4), Aleksander Bærresen (5), Tamas Ivancsik (9), Nikolaj Mehl (5), Jonas Burud, Håkon Ekren, Tine Poklar (6), Josef Pujol (2)
  • Tilskuere: Circa 1.400