I første omgang virket det som om alt stemte for Elverum, iallfall fremover. For bakover var det så som så. Det gode forsvaret vi så forrige sesong var ikke like godt lenger, og Morten Nergaard hadde ikke dagen sin.

- Nei, kort oppsummert så hadde jeg ikke dagen i 57 minutter. Også blir jeg byttet ut til fordel for Vegard. Så kommer jeg inn igjen da det gjenstår fem minutter av kampen, og vi ligger bak med to mål. Da bestemte jeg meg for at dette skal vi ta. Jeg stengte rett og slett buret, smiler Morten Nergaard.

Satt langt inne

Erik Toft er godt fornøyd med seieren, men innrømmer at den satt langt inne.

- Ja, den gjorde det i dag. Jeg synes vi hadde en god 1. omgang, Vi er bedre enn de i 1. omgang, også får vi en dårlig start på 2. omgang og gir fra oss initiativet i kampen. Da lå vi plutselig to mål bak. Men jeg synes vi tar oss skikkelig sammen og er dyktige og snur det til slutt, sier Erik Toft.

Han har slitt med noen småplager i sesongoppkjøringa, men kjente lite til dette onsdag kveld.

- Jeg har hatt noen småplager før vi startet sesongen, men det gikk bra i dag, sier Toft.

Toft sier at det er alltid litt skummelt med seriestarter, og man lurer på hvor gode de egentlig er og hvor mye de andre legger i kampen. Ikke minst hvor vanskelige kampene er.

- Det er nok alltid litt nerver i første seriekamp, konstaterer Erik Toft.

Første seriekamp

Denne kampen var den første seriekampen for Josef Pujol og Tine Poklar. Pujol er godt fornøyd, sjøl om han synes at det var en dårlig kamp fra Elverum.

- Det er litt halvveis fra vår side. I 1. omgang spilte vi bra, men så virker det som om vi blir litt slitne, men til slutt får vi kontroll på kampen og vi vinner fortjent, sier Josef Pujol.

Han hadde tidligere hørt rykter om at Morten Nergaard er god da det gjelder, noe han også beviste i kveld.

- Moro å se Morten kommer inn i mål i sluttminuttene og fikk noen gode og avgjørende redninger, smiler Pujol.

- Det kjennes nesten som om han ikke kan redde en badeball

Sjefen sjøl, trener Michael Apelgren, holdte nesten på å gi opp da keeper og kaptein, Morten Nergaard ikke reddet noen ting. Men han er glad for at Morten stod opp de siste minuttene.

- Det kjentes litt håpløst ut en stund. Det virket nesten som om Morten ikke kunne redde en badeball en gang, da var det like før jeg ville gi opp. Men så får han muligheten til å vise seg mot slutten av kampen. Og det gjør han til gangs, det er derfor han er kaptein, sier Michael Apelgren.

Nå ser de fremover og tenker ikke veldig mye på kampen mot Bækkelaget, men én ting inrømmer Apelgren.

- Vi hadde mye flyt i de siste minuttene, og flyt er hjertelig velkommen. Men når det til slutt går rette vegen, så er vi fornøyde med det. Nå venter ØIF Arendal hjemme i Terningen Arena neste onsdag. Vi merker nå at nervene vi hadde før kampen i kveld er borte, og nå kan vi legge denne kampen bak oss, sier Michael Apelgren og legger til:

- Men Bækkelaget gir ikke fra seg mange poeng på hjemmebane denne sesongen, så for oss er dette en skalp også, avslutter Apelgren.

Fakta

Kampfakta:

  • Bækkelaget - Elverum 27-29 (13-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (1) (målvakter), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (8), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (3), Erik Toft (7), Jonas Burud, Håkon Bratvold Ekren (1), Josef Pujol (4), Tine Poklar (2)