Kampen startet jevnt og lagene fulgte hverandre i 15 minutter, derfra og ut 1. omgang styrte Elverum kampen. Elverum gikk til pause med 10-15 og de var ganske selvsikre.

2. omgang starter bra for Elverum som øker sin ledelse. Men med sju mål å gå på, så tok stadig Lillestrøm innpå. De gjorde om taktikken i forsvar, og gikk ut i tre-tre-spill, noe som satte ut Elverum. Fra å ligge sju mål foran, lå de plutselig bare to mål foran og panikken startet å spre seg blant Taigans fremmøtte.

Men så løser Elverum forsvaret og vinner til slutt 24-29. Noe unggutten, Håkon Ekren, er godt fornøyd med.

- Det var en tøff kamp og Lillestrøm spiller et tøft forsvarsspill. Samtidig får de hjelp fra dommerne som holder utvisningene nede, da blir det vanskelig å spille angrepshåndball mot Lillestrøm, sier Håkon Ekren.

Mye kluss i 2. omgang

Ekren er enig i at Elverum sløser mye i 2. omgang, og at de kunne ha spilt bedre.

- Det var mye som skjedde i 2. omgang. Vi gjør noen vurderinger som ikke var helt kloke. Og noen avgjørelser og noen uheldige pasninger som gjør at Lillestrøm henter seg inn. Da blir det jevnt når vi ikke presterer opp mot det beste, sier Håkon Ekren.

Han innrømmer at spillerne følte et lite press da Lillestrøm hentet seg inn.

- Ja, vi kjenner det jo litt at de henter seg inn. Men vi hadde god kontroll på kampen da vi vinner med fem mål til slutt, sier Håkon Ekren.

Også elverumtrener, Michael Apelgren, var fornøyd med kampen.

- Det var godt å få en seier i kveld. De gjør det vanskelig for oss i 2. omgang at vi slet mot det offensive forsvaret. Også drar de oss ned mange ganger, og vi må komme forbi forsvaret. Noe vi gjorde til slutt, sier Michael Apelgren.

- Mange gjør en fin kamp i kveld

Den svenske suksesstreneren har mange gode ting å si om kampen onsdag kveld. Til tross for at det er tre som er ute med skade, har han mange å skryte av.

- Det var godt å få poengene mot Lillestrøm. Men det er spillerne som gjorde dette virkelig i kveld. Det er mange som er borte, men jeg synes at det er mange av spillerne gjør en veldig god kamp i kveld. Mot Lillestrøm er det ikke normal håndball som spilles, så det skal bli godt å få komme tilbake til normal håndball også få tilbake noen av de skadde spillerne, sier Michael Apelgren.

Nå ser han fremover mot TATRAN Presov søndag. Elverum slo TATRAN Presov 25-27 i Slovakia, så her skulle alle muligheter være åpne for to poeng.

- Når vi ser på Champions League, så er det vel minst to poeng som vi hadde veldig god sjans på mot Metalurg, svir nå. Men vi går for to nye poeng nå mot TATRAN Presov. Men det er ikke mange spillerne vi har igjen nå, og vi har en tynn tropp nå. Men vi må fokusere det på vi kan gjøre noe med, også får det gå som det går med det andre, avslutter Michael Apelgren.

Fakta
  • 9. serierunde GRUNDIGligaen
  • Lillestrøm - Elverum 24-29 (10-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Torbjørn Eide, David Wattström (2), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (2), Nikolaj Mehl (5), André Lindboe (7), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (5), Tine Poklar (6)
  • Tilskuere: 510