Supertalentet har blitt jaktet på av flere klubber i hjemlig liga før han ble kontaktet av Elverum Håndball Herrer. Nå ser han frem til å kunne ta i et realt tak for klubben fra skogen.

- Det var ikke vanskelig å skrive under for Elverum. jeg fikk tilbud fra en av Norges beste klubber, og de har i tillegg det beste publikumet, så da var det ikke noe annet å gjøre enn å skrive under, smiler Magnus Fredriksen.

Han trekker frem de lange tradisjonene med vinnerkulturen i Elverum som en av faktorene for at det var interessant å skrive under for klubben.

- Elverum Håndball møtte vi i fjor (med Falk Horten), og det er et lag som har tradisjon for å være i toppen og det vil jeg også være med å gjøre de neste tre åra, sier Fredriksen.

Vil utvikle seg videre

20-åringen har skrevet en ganske lang kontrakt sett med norske øyne, en kontrakt som strekker seg over tre år. Men han var ikke i tvil om at det var det rette.

- Ja, det er en lang kontrakt. Men jeg tror på det som skjer her i Elverum og jeg vil utvikle meg videre. Jeg føler at jeg går til en klubb som jeg kan utvikle meg videre i. Det å få gode medspillere, ha en bra trenings-hverdag og få være med ute i Europa kan være bra for meg, forteller Magnus Fredriksen som skal bekle midtback-posisjonen.

Han kommer til Elverum for å erstatte Josef Pujol som tidligere i sommer meddelte at han ikke kommer til å spille for Elverum kommende sesong. 

En annen gulerot som trakk 20-åringen til Elverum er spill i Champions League. Noe Fredriksen ser frem til.

- Det kommer til å bli det største jeg har opplevd i min karrière. Kanskje det blir den vanskeligste utfordringa jeg har fått som håndballspiller, sier Magnus Fredriksen.

- Jeg er glad i gjennombrudd

Magnus er en allsidig playmaker som gjerne ser at han får trent opp skuddarmen, men er klar for de utfordringene som skal komme i Elverum Håndball Herrer.

- Jeg er en playmaker som er glad i gjennombrudd, tempo og spille opp de andre spillerne. Mine sterke sider er nok tempo og hurtighet, mens jeg gjerne skulle sett at skuddene mine hadde vært bedre, sier Magnus Fredriksen.

Ambisjonene for unggutten er ikke små, nemlig være med å ta titler sammen med sin nye klubb.

- - Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å kjempe i toppen. Det blir rake motsetningen i forhold til min tid i Falk Horten, hvor vi måtte kjempe for å overleve. Men jeg er klar for å være med å kjempe i toppen og om titler, sier Magnus Fredriksen.

Fredriksen gleder seg til å kunne spille for Elverum, og han har stor tro på laget og klubben.

- Det kan se ut som om vi får et veldig sterkt lag på papiret og kanskje det beste mannskapet i ligaen. Vi får nok to gode spillere på hver posisjon så nå gleder jeg meg til å spille håndball for Elverum, avslutter Magnus Fredriksen.