Gullfesten arrangeres onsdag ettermiddag fra klokka 13.00 i Elvarheimsparken. Der vil klubben vise årets høydepunkter på storskjerm, og når Elverum Håndball sier storskjerm, så er det storskjerm med stor S. For det er ingen liten skjerm de har fått leid inn til arrangementet.

Håper på å starte en ny tradisjon

Elverum Håndball tok ikke gullfeiringen rett etter kampen på søndag, noe de vanligvis har gjort før. Markedsansvarlig i klubben, Kalle Björkman, sier til iElverum at de nå forsøker å starte en ny tradisjon.

- Vi har tankt at vi skal ta feiringen ut til folket denne gangen. Kanskje kan vi skape en ny tradisjon hver gang vi vinner noe, og har derfor en «byfeiring» i Elvarheimsparken. Der starter vi etter lunsj med visning av kampene denne sesongen på storskjerm. Etter hvert blir det flere aktiviteter, avslører Kalle Björkman.

For det er et bredt program som håndballklubben har å by på onsdag ettermiddag. Feiringen starter allerede klokka 13.00 og fortsetter til langt ut på natta. I Elvarheimsparken avsluttes festlighetene klokka 18.00 mens den fortsetter på Scandic Elgstua utover kvelden for de som har meldt seg på.

Får storfint besøk

Under arrangementet vil Viasats Daniel Høglund komme og være konferansiér, og i tillegg kommer flere av de tidligere elverumspillerne for å hedre dagens lag. Björkman avslører at de kommer til å dele ut gratis pølser og is til alle fremmøtte.

- Ja, det gjør vi. fra klokka 15.15 vil vi servere pølser og is. Vi har mange pølser og vi har fått en isbil som kommer med isen. Så det er nok til alle, smiler Kalle og ser utover Elvarheimsparken.

En som har hatt stor klokketro på Elverum denne sesongen, er kommentator for Viasat, Daniel Høglund. Han vil også komme og berette sine synspunkter på gullet og ikke minst delta i feiringa.

- Det hele topper seg ved 16.30-tiden hvor Daniel Høglund entrer scenen og gjør intervjuer med gamle gullhelter for Elverum. Vi kommer til å vise en del høydepunkter fra sesongen og klokka 17.00 kommer gullgutta på scena og det blir noen intervjuer der også, sier Kalle Björkman.

- Jeg håper på et par tusen

Hvis man kjenner Kalle Björkman, vet man at han har store ambisjoner. Også under dette arrangementet har markedsansvarlig i klubben dette. Han håper å fylle Elvarheimsparken med 2.000 feststemte elverumsinger.

- Hvis vi skal kalle det byfeiring, så hadde jeg blitt skuffet om vi bare hadde blitt 400 til 600 fremmøtte. Jeg håper virkelig at vi kan bli et par tusen, og det må det kunne være også når vi kaller det for en byfeiring. Det er i alle fall en drøm jeg har. Jeg synes vi har et kult opplegg og jeg unner spillerne å bli feiret foran et par tusen i parken, sier Björkman.

Om det kommer 2.000 til Elvarheimsparken onsdag ettermiddag, vet ikke svensken. Klubben har aldri gjort noe slikt tidligere, og derfor er det et nytt prosjekt.

Sendes direkte

Fra klokka 16.00 vil ElverumsRadioen sende direkte fra gullfeiringa. Redaktør i kanalen, Bjørn-Martin Brandett, forteller at håndball er viktig for kanalen.

- Håndball er veldig viktig for ElverumsRadioen, ikke bare fordi det er sport og Elverum Håndball står sterkt i Elverum, men også fordi mange hører på våre håndballsendinger. Også er Elverum Håndball en veldig god merkevare som vi ønsker å bygge oppunder, avslutter Brandett.

ElverumsRadioen hører du via DAB digitalradio i store deler av Hedmark, via FM 88.2 og FM 99.3 i Sør-Østerdal, nettradio i hele verden og via app på mobilen.