Elverum hadde søndag ettermiddag muligheter til å knappe innpå motstander Kongsvinger, i Hedmarks-duellen på Elverum stadion.  

Elverum gikk høyt ut fra start, men det var Kongsvinger som på sitt første angrep i kampen, gikk opp i ledelsen 0-1 etter 4 minutter. Det var Adem Güven som scoret det viktige målet for gjestene, etter passivt forsvarsspill av midtstopperne Antonic og Cukovic. 

Etter 10 minutter burde Kongsvinger gått opp i 0-2, etter at Castro ble spilt fri i feltet - men skuddet reddet Fredrik Tervaniemi med en flott beinparade!

I det 17. spilleminutt gikk Adem Güven ned i feltet og det «luktet» straffe, men dommeren dømte 5 meter. Etter 25 minutter hadde bortelaget nok en god sjanse, men skuddet fra Helio Pinto gikk rett på keeper Tervaniemi. 

hagen ut med skade

Marius Hagen fikk en smell i hofta og måtte ut, inn kom Remi Svindland etter at halvtimen var spilt. 

Så etter 35 minutter kom Elverum første sjanse i kampen, et lurt skudd fra Jonas Enkerud skrudde i stolpen og ut! Resten av omgangen var det Elverum som hadde mest ball, Silas Songani hadde flere avslutning mot og på mål - men ingen store sjanser. Dermed var stillingen ved pause 0-1, i en ikke altfor velspilt 1. omgang. Elverum kom seg utover i omgangen, men det var nok kanskje litt «høye skuldre».

2. omgang startet som den første sluttet, med et visst press fra Elverum. Etter 61 minutter var det Elverum som ropte på straffe, etter en situasjon der de mente ballen traff hånda. Det endte med corner, som Jonas Enkerud fikk hodet på, men avslutningen gikk utenfor. 

Enkerud var frampå igjen etter 67 minutter, men avslutningen havnet på nettaket. 

straffe og straffe

Så på en av sine sjeldne visitter foran Elverum-målet, gikk Adem Güven i bakken etter en takling av Goran Antonic og dommeren dømte straffe! Den satte Niklas Castro knallhardt midt i mål og det så svart ut for Elverum med 0-2 og et kvarter igjen. 

Rett etterpå fikk Elverum straffe, da innbytter Sivert Solli ble løpt ned i feltet. Midtstopper Igor Cukovic satte den kontrollert i mål og det var ny spenning i kampen.

De siste minuttene ble midtstopper Igor Cukovic flyttet opp i jakten på utligning, men selv med 5 minutter tillegg - klarte ikke Elverum å skape noen store sjanser. Kongsvinger brukte mye tid på alle dødballer, og Elverum fikk aldri skapt noe trykk.

Det var Kongsvinger som fikk kampen siste store sjanse, men avslutningen fra Jørgen Kolstad gikk like utenfor. 

Dermed endte det 1-2 og Kongsvinger har nå mer eller mindre reddet plassen. Elverum derimot, er nå avhengig av at Fredrikstad taper sin kamp (borte mot Mjøndalen) senere på søndag, for å ha en reell mulighet til fortsatt OBOS-spill neste år. Teoretisk er det fortsatt muligheter, men spiller Elverum som i søndagens kamp, blir det få poeng framover. Det ble skapt mange halvsjanser, men Kongsvinger ryddet enkelt opp alle innleggene som ble slått inn foran mål. 

KAMPFAKTA:

Elverum fotball - Kongsvinger 1-2 (0-1).

Elverum stadion

Tilskuere: 891

MÅL: 0-1 Adem Güven (4), 0-2 Niklas Castro straffe (75), 1-2 Igor Cukovic straffe (78)

Kort: Jørgen Kolstad, KIL (65), Silas Songani, Elverum (82)

Elverum fotball stilte med følgende lag fra start:

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Peder Nersveen (Solli fra 77) - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad, Haris Cirak - Sabri Khattab - Marius Hagen (Svindland fra 30), Jonas Enkerud - Mos Ndiaye (A. Cirak fra 77) - Silas Songani.

Innbyttere: Neydson Da Silva, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Remi Svindland, Sivert Solli og Magnus Pedersen.